Ropogós tonhalfasírt reszelt sajttal: egészséges, és nem is kerül sokba
A ropogós tonhalfasírt még finomabb, ha a masszába reszelt sajtot és cukkinit is teszel.
A sajtos tonhalfasírt az az étel, amit a kevésbé halrajongók is szívesen fogyasztanak. A tonhalkonzerv még ma is viszonylag baráti áron kapható, a belőle készült fűszeres fasírt pedig igazán szaftos és puha.
Sajtos tonhalfasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 cukkini
- 2 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
- 2 tojás
- 1 tonhalkonzerv (kb. 20 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, kockázd fel, és kevés olajon, lefedve negyedóra alatt párold puhára. Ha kész, szedd ki, és hagyd kicsit kihűlni. Egy tálban villával törd össze a tonhalat, add hozzá a reszelt sajtot, a cukkinit, két evőkanál zsemlemorzsát, a tojást, a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselymet. Sózd, borsozd, és gyúrj belőle egyenletes masszát. Ha túl lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát adhatsz még hozzá. Formálj belőle pogácsákat, és forgasd meg mindegyik darabot morzsában. Kevés olajban oldalanként három-négy perc alatt süsd ki őket.
Krémes tésztasaláta tonhallal keverve: joghurtos öntet koronázza meg
Tartalmas, mégsem nehéz étel, ráadásul nem kell órákat töltened a konyhában, ha tésztasalátát készítesz.
ElolvasomMég több recept