Kalóriaszegény tonhalsaláta a hűtőből: alma és zellerszár roppan benne
A kalóriaszegény almás tonhalsaláta jól fog esni a nagy melegben.
A tonhalsaláta pillanatok alatt elkészülő ebéd, amelyet akár a munkahelyedre is magaddal vihetsz. Jól megy hozzá a pirítós vagy a friss, ropogós kenyér. A hal egészséges, könnyű, és változatosan készíthető el: nézd meg, mennyiféle ételnek lehet az alapja!
Almás tonhalsaláta
Hozzávalók
- 30 dkg tonhalkonzerv (2 doboz)
- 3 evőkanál (light) majonéz
- 2 zellerszár
- 1 alma
- 1 lila hagyma
- 1 evőkanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A zellerszárat karikázd fel, az almát hámozd meg, és vágd kockákra. A lila hagymát vágd apróra.
A tonhalkonzervet keverd össze a majonézzel, a citromlével, a sóval és a borssal, majd forgasd bele a zellert, az almát és a hagymát. Használhatsz hagyományos majonézt is, de ha diétázol, inkább a light változatot válaszd. Akár azonnal is fogyaszthatod, de jól behűtve még finomabb lesz.
A tojással és mustárral kikevert tonhalkrém is tökéletes lesz szendvicsek tetejére.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept