Itt a szezon! Ínyenc hússal töltött fűszeres paradicsom
A töltött paradicsom nem annyira elterjedt, mint a paprika, de nem kevésbé ízletes

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött paradicsom remek előétel, de saláták mellé tálalva akár főételként is megállja a helyét.

Bármivel töltheted, ez csak egy a sok lehetőség közül, ha nem annyira vagy a húsok kedvelője, próbáld ki gombás-zöldséges töltelékkel, az is nagyon finom lesz.

Hússal töltött fűszeres paradicsom

Hozzávalók:

  • 12 nagyobb paradicsom
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 4 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat szabadítsd meg a tetejüktől és a belsejüktől, de ne dobj ki semmit, mert szükség lesz rájuk! A hagymát kockázd fel, majd az olajon kezdd el üvegesre pirítani. A húst fűszerezd be sóval és borssal, majd add a piruló hagymához. Amikor már kicsit elszíneződött, add hozzá a paradicsomok belsejét, valamint a petrezselymet, és főzd együtt az egészet, amíg a hús teljesen meg nem puhul.

Ha kész van, tedd félre, és hűtsd le, amennyire lehetséges. Egy alkalmas edényben helyezd el a paradicsomokat, szedd beléjük a tölteléket, mindegyiket zárd le tejföllel és reszelt sajttal, majd helyezd rájuk a kalapjukat. Előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészül, ezután már tálalhatod is.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Konyhai praktikák

Nem vagy a konyha ördöge? Néhány tippel könnyebben boldogulsz majd a tűzhely mellett!

Ezt is szeretjük