A hagymás krumplisaláta receptje
Bármikor könnyen összedobhatod, köretnek és salátának is kiváló, és alighanem mindenki nagyon szereti. Nem lehet vele mellényúlni.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Létezik tojásos változat is, az is nagyon népszerű, de a nagy melegre való tekintettel ezt az összetevőt most inkább hagyd ki, hogy a remek étel később se okozzon kellemetlen perceket.

Fűszeres húsok és halételek mellé is kiválóan passzol, ezért nem nagyon tudsz vele hibázni.

Hagymás krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 70 dkg krumpli
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • 2 evőkanál 20%os ecet
  • víz
  • cukor
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit mosd meg, majd héjában főzd meg, ne teljesen puhára, de ne maradjon kemény se. Ezután a sót, az ecetet és egy nagyon kis cukrot forralj össze fél liter vízben. Amikor ez az elegy felforrt, karikázd bele a lilahagymát, főzd az egészet együtt pár percig, majd zárd el alatta a gázt. A karikákra vágott főtt krumplit ezután add hozzá az egészhez, és várj, amíg kihűl.

Ha már elég hideg, borsozd meg lehetőleg frissen őrölt borssal, adj hozzá egy kis olajat, keverd össze, és már tálalhatod is. Akkor az igazi, ha tálalás előtt pár órát eltölt a hűtőben, de ha erre nincs lehetőséged, az sem olyan nagy tragédia.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Még több saláta!

Ha a saláták nagy rajongója vagy, nézz be képgalériánkba is!

OLVASD EL EZT IS!

uborka lead
  • uborka
  • saláták, zöldséges ételek

Így készítsd el a kovászos uborkát

Ezt is szeretjük