Tökmagos krumplis pogácsa, ahogy a nagyi csinálta

Süss a hétvégére pogácsát, ezúttal tökmagos változatot. A könnyű krumplis tészta tökéletes hozzá.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tökmagos pogácsa a klasszikus vonalba tartozik, bár nem olyan régi, mint túrós vagy a tepertős.

A legjobb, ha a lágy krumplis pogácsa tésztájába kevered a tökmagokat, úgy lesz a legfinomabb.

Tökmagos pogácsa

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg krumpli
  • 25 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál tökmag
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál szezámmag

A krumplit főzd meg héjában, majd nyomd át krumplinyomón. A lisztet morzsold el a vajjal, keverd bele a sütőport, végül dolgozd össze a krumplival. Adj hozzá két tojást, a tejfölt és a tökmag felét, majd alaposan keverd el.

A tésztát nyújtsd ki ujjnyi vastagra, szaggass belőle pogácsákat, és kend meg a tetejüket a felvert tojással. Szórd meg őket tökmaggal, majd előmelegített sütőben süsd 25-30 percig.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Képünk és leadképünk Zsanuária blogjáról származik.

Ezt is szeretjük