Tökmagos krumplis pogácsa, ahogy a nagyi csinálta
Süss a hétvégére pogácsát, ezúttal tökmagos változatot. A könnyű krumplis tészta tökéletes hozzá.

Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Így lehetsz elegáns az esküvőn, ha tombol a hőség: a legnőiesebb alkalmi ruhák nyárra »

Nőies és kényelmes, magas talpú szandálok nyárra: 10 ezer forint alatt »

Nem a tejföl a jó megoldás – Mit használj az arcra, ha leégtél? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tökmagos pogácsa a klasszikus vonalba tartozik, bár nem olyan régi, mint túrós vagy a tepertős.

A legjobb, ha a lágy krumplis pogácsa tésztájába kevered a tökmagokat, úgy lesz a legfinomabb.

Tökmagos pogácsa

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg krumpli
  • 25 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál tökmag
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál szezámmag

A krumplit főzd meg héjában, majd nyomd át krumplinyomón. A lisztet morzsold el a vajjal, keverd bele a sütőport, végül dolgozd össze a krumplival. Adj hozzá két tojást, a tejfölt és a tökmag felét, majd alaposan keverd el.

A tésztát nyújtsd ki ujjnyi vastagra, szaggass belőle pogácsákat, és kend meg a tetejüket a felvert tojással. Szórd meg őket tökmaggal, majd előmelegített sütőben süsd 25-30 percig.

Képünk és leadképünk Zsanuária blogjáról származik.

Ezt is szeretjük