Tökmagos krumplis pogácsa, ahogy a nagyi csinálta
Süss a hétvégére pogácsát, ezúttal tökmagos változatot. A könnyű krumplis tészta tökéletes hozzá.
A tökmagos pogácsa a klasszikus vonalba tartozik, bár nem olyan régi, mint túrós vagy a tepertős.
A legjobb, ha a lágy krumplis pogácsa tésztájába kevered a tökmagokat, úgy lesz a legfinomabb.
Tökmagos pogácsa
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg krumpli
- 25 dkg vaj
- 3 tojás
- 4 evőkanál tökmag
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál szezámmag
- só
A krumplit főzd meg héjában, majd nyomd át krumplinyomón. A lisztet morzsold el a vajjal, keverd bele a sütőport, végül dolgozd össze a krumplival. Adj hozzá két tojást, a tejfölt és a tökmag felét, majd alaposan keverd el.
A tésztát nyújtsd ki ujjnyi vastagra, szaggass belőle pogácsákat, és kend meg a tetejüket a felvert tojással. Szórd meg őket tökmaggal, majd előmelegített sütőben süsd 25-30 percig.
Képünk és leadképünk Zsanuária blogjáról származik.
OLVASD EL EZT IS!

- édességek
- sós sütemény
Ínycsiklandó sós pite sonkával és sajttal

- rétes
- mák
Így készül a tökös-mákos rétes

- muffin
- édességek