A legfinomabb paprikás krumpli
A jellegzetes magyaros egytálétel mindenki kedvence, és bármikor összedobhatod.
A vitathatatlanul gazdaságos vacsorához semmi sem beszerezhetetlen, gyakorlatilag egy rövid piaci sétával megvehetsz mindent, ami kell hozzá, de jó esetben eleve van a kamrában az összes alapanyagból.
Főzz bele nagyobb méretű galuskát, úgy még laktatóbb és ízletesebb, tálaláskor pedig ne feledkezz el a savanyúságról és a friss kenyérről!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 70 dkg krumpli
- 10 dkg húsos szalonna
- 20 dkg virsli vagy kolbász
- 2 paradicsom
- 2 tv paprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- só, frissen őrölt bors
- zsiradék
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
Ha minden megvan, tisztítsd meg a zöldségeket, és vágd nagyobb kockákra a paprikát és a paradicsomot, apróbb kockákra a hagymát, a krumplit pedig egységes méretű részekre, ezek se legyenek túl nagyok. A szalonnát is kockázd fel, a virslit vagy kolbászt pedig karikázd.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha mindezzel elkészültél, kezdődhet a főzés. Végy elő egy közepes lábast, és pirítsd benne zsírjára a szalonnát, ha szükséges, akkor adj hozzá némi zsiradékot is, majd fonnyaszd meg ezen a hagymát, a paprika és a paradicsom társaságában.
Keverd hozzájuk a pirospaprikát és a köményt is, sózd hangulatod szerint az egészet, majd tedd melléjük a krumplit is, és öntsd fel az egészet annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Ezután hagyd rotyogni nagyjából 40-45 percig, amíg a krumpli meg nem puhul. Öt perccel az előtt, hogy elérné ezt az állapotot, add hozzá a felkarikázott kolbászt, virslit, és reszeld hozzá a fokhagymát is, valamint ízlés szerint tekerj rá borsot. Főzd így további öt-tíz percig, és már kész is van a paprikás krumpli.
Még több gazdaságos vacsora krumpliból
A krumpli egy bármikor viszonylag olcsón beszerezhető alapanyag, amiből temérdek dolgot készíthetsz, például megtöltheted a kedvenc hozzávalóiddal.
OLVASD EL EZT IS!
- marha
- sárgarépa
Az eredeti táfelspicc receptje
- tojás
- fokhagyma
A tökéletes zsemlegombóc receptje
- fokhagyma
- hagyma