A legegyszerűbb reszteltmáj-recept
Laktató és olcsó vacsora
A vasban gazdag májból bármikor, akár hó végén is nagyszerű vacsorát készíthetsz!

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha éppen nem kell spórolnod a vacsorán, akkor is érdemes időnként májat készítened, egy kis időre gondoskodhatsz így a szükséges vasmennyiségről is és ízélménynek sem utolsó ez a fogás.

Ha egy kicsit gazdagítani szeretnéd, tégy bele tv paprikát, ha pedig a pikánsabb ízeket is szereted, akkor egy kis erős zöldpaprika és egy féldeci száraz fehérbor is passzol hozzá.

Resztelt máj

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertésmáj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • pár szál friss petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A májakat tisztítsd meg jó alaposan, a nemkívánatos részeket vágd ki. A hagymát pucold meg, kockázd egészen apróra, majd kevés olajon dinszteld meg.

Ha már szép üveges, húzd el egy pillanatra a tűzhelyről, keverd hozzá a paprikát, és májat is forgasd bele, majd mehet vissza. Hagyd, hogy a májak szépen átpiruljanak, időnként nézz rájuk, és nagyjából tízpercnyi sütés után fordítsd meg mindegyiket.

Amikor már úgy tűnik, hogy átsültek, reszeld rájuk a fokhagymát, és szórd meg az egészet petrezselyemmel, valamint egy kis borssal.

Keverd át még egyszer az egészet, és már kész is vagy. Rizzsel és krumplival is remek lesz, a sózást hagyd a tálalás idejére.

Még több remek étel sertéshúsból

Ha májat éppen mostanában készítettél, süss-főzz valami más finomságot.

Ezt is szeretjük