A tökéletes cigánypecsenye receptje: otthon is csodásan finomat készíthetsz

Nem kell étterembe menned a tökéletes cigánypecsenyéért: otthon készítve is nagyon finom lesz.

A tökéletes cigánypecsenye receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A cigánypecsenye füstös, szaftos, és ha jól készítik el, páratlanul finom. A tökéletes eredmény érdekében sertéstarjából készítsd, és semmiféleképpen ne klopfold ki. A páchoz kétféle mustárt használj, egy-egy evőkanállal belőlük. Elkészítés előtt tartsd néhány órát fűszeres, mustáros pácban, és hirtelen süsd ki a serpenyőben.

Tökéletes cigánypecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéstarja
  • 40 dkg kenyérszalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál különböző típusú mustár
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéstarját vágd ujjnyi vastag szeletekre. Ne klopfold! Egy tálban keverd össze a kétféle mustárt az olajjal, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a sóval és a borssal. Ezzel a páccal kend meg a húsokat. Pakold őket egy dobozban egymásra, fedd le, és így pihentesd egy-két órát a hűtőben.

Közben a szalonnát vágd négy szeletre. A széleit vagdosd be, és nagy lángon süsd addig egy serpenyőben, amíg megpirul, és kiengedi a zsírját.

Amikor megsült a szalonna, a serpenyőt húzd le a tűzről, hogy a zsír kicsit lehűljön benne, a lángot vedd közepesre, majd a bepácolt hússzeleteket oldalanként három-négy perc alatt süsd meg. Tálaláskor minden adag tetejére tegyél egy szelet ropogós szalonnát.

 

Szalonna a köretbe is kerülhet: a sváb burgonyaröszti is ettől lesz tartalmas.

Aranybarnára sült, sváb burgonyaröszti: szalonna gazdagítja a masszát

Az aranybarna burgonyatallér elképesztően finom, kínálhatod salátával vagy valamilyen mártogatóssal.

Elolvasom

Kép: SóBors.hu

Ezt is szeretjük