A gulyástól a hortobágyi palacsintáig: a legfinomabb házias, magyaros ételek
Ezekben az ízig-vérig magyaros, ízletes és laktató ételekben az a közös, hogy elképzelhetetlenek pirospaprika és hagyma nélkül.
Ezeket a hagyományos, magyaros ételeket mindannyian szeretjük. Gyermekkorunk óta időről időre a tányérunkra kerülnek otthon, menzán, de akár menő éttermekben is. Szánkban érezzük az ízüket, és garantáltan nem tudunk ilyet enni, sőt, készíteni sem külföldön. Az is biztos, hogy a más országból érkezett vendégek néhány ételünkre először furcsán néznek, de, amint megkóstolják, rögtön megszeretik.
A magyaros ételek jellegzetessége a sok hagyma és a pirospaprika. Ezek nélkül elképzelhetetlenek a pörköltek, a különféle gulyások, a töltött káposzta, sőt, még a krumplis tészta is. Csupa régi, bevált receptet mutatunk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- rakott krumpli