5 gyors tészta hétköznap estére
A tészta gyorsan elkészíthető, változatos étel, ráadásul az egész család szereti, még a válogatós gyerekek is.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Makaróni olajbogyóval

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 3 olajos szardínia
  • 40 dkg paradicsom
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán sajt
  • olaj
  • bors

A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben főzd ki. Megforrósított olajon párold üvegesre a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

Add hozzá a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítsd, és főzd pépesre. Add hozzá a lecsöpögtetett kapribogyót, a kimagozott olajbogyót, a villával kisebb darabokra tört szardíniát. Melegítsd össze, és halmozd a lecsöpögtetett makarónira. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálald.

Sajtos makaróni

Hozzávalók:

  • 25 dkg makaróni
  • 3 tojás
  • 12 dkg sajt
  • 0,5 l tej
  • 100 g krémsajt
  • 10 dkg sonka
  • 1 evőkanál metélőhagyma
  • 3 dkg vaj

Főzd meg a makarónit. Vegyítsd össze a tojásokat, a lereszelt sajtot, a krémsajtot, a tejet, a feldarabolt sonkát és a metélőhagymát, majd jól keverd meg. A tésztát tedd kivajazott hőálló tálba. A keveréket egyenletesen terítsd rá a tésztára, és forgácsolj rá vajat. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 40 percig.

Fokhagymás spagetti vízitormával

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 8 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 6 dkg vízitorma-ágacska
  • 6 dkg reszelt parmezán sajt

Forró, sós vízben főzd meg a spagettit, majd csurgasd le. Közben egy nagy serpenyőben lassú tűzön olvaszd meg a vajat. Keverd bele a zúzott fokhagymát és a borsot, majd pirítsd három percig. Add hozzá a tésztát, a vízitormát és a parmezán sajtot. Jól rázd össze, és tálald.

Spagetti gombamártással

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti – barnalisztből készült
  • 1 kávéskanál vaj
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejszín

A spagettit sós vízben főzd 12-15 percig. Közben készítsd el a mártást: a vajat olvaszd meg serpenyőben, és futtasd meg benne a finomra vágott hagymát. Tisztítsd meg a gombát, szeleteld fel, és dobd a hagymára. Kissé pirítsd meg, majd engedd fel 1,5 dl vízzel. Ízesítsd a zöldségfőzettel, és fedő alatt főzd körülbelül 15 percig, majd dúsítsd a tejszínnel. A spagettit szedd tányérra, és keverd össze a mártással.

Tejben főtt tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 l tej
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • vaníliás cukor
  • darált dió

A lisztből a tojással gyúrj tésztát, és vágd egy centi széles metéltre. A tejet tedd fel forrni egy deci vízzel, kevés sóval és a vaníliás cukorral. A tésztát ebben főzd ki, majd szedd ki, csurgasd le, és forgasd meg a vajban. Lefedve párold tovább, és közben a megmaradt tejet adogasd hozzá. 10 percre tedd a sütőbe, és kiborítva cukros darált dióval hintsd meg.

Blog.hu ajánló