Lilahagymás házi tepertőkrém egyszerűen
Ha nem szereted a bőrdarabokkal teli, kevésbé ízes tepertőkrémet, készítsd el a saját változatodat.
A fűszeres házi tepertőkrémet akár rögtön fogyaszthatod is. Kend friss kenyérszeletre vagy pirítósra, és pakolj rá zöldségeket. A maradékot feltétlenül tedd zárható dobozban a hűtőbe. Akkor igazán verhetetlen, ha a tepertő is saját készítésű.
Tepertőkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg teperő
- 6 tojás
- 1 lilahagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál krémsajt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Tégy fel vizet forrni. Rakd bele a szobahőmérsékletű tojásokat, és a forrástól számítva tíz percig főzd. Pucold meg, majd vágd őket ketté. A lilahagymát és a fokhagymát hámozd meg. Tedd egy aprítógépbe a tepertőt, a tojást, a hagymákat, és pépesítsd.
Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a mustárt, a krémsajtot és a fűszerpaprikát. Keverd jól össze. Akkor az igazi, ha krémes, és a vajhoz hasonló az állaga. Aprítógép hiányában botmixert is használhatsz a pürésítéshez. A kész tepertőkrémet rögtön kenheted. Még finomabb azonban, ha néhány órára hűtőbe teszed, hogy az ízek jól összeérjenek.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció