Lilahagymás házi tepertőkrém egyszerűen
Ennél jobbat aligha ettél
Ha nem szereted a bőrdarabokkal teli, kevésbé ízes tepertőkrémet, készítsd el a saját változatodat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fűszeres házi tepertőkrémet akár rögtön fogyaszthatod is. Kend friss kenyérszeletre vagy pirítósra, és pakolj rá zöldségeket. A maradékot feltétlenül tedd zárható dobozban a hűtőbe. Akkor igazán verhetetlen, ha a tepertő is saját készítésű.

Tepertőkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg teperő
  • 6 tojás
  • 1 lilahagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel vizet forrni. Rakd bele a szobahőmérsékletű tojásokat, és a forrástól számítva tíz percig főzd. Pucold meg, majd vágd őket ketté. A lilahagymát és a fokhagymát hámozd meg. Tedd egy aprítógépbe a tepertőt, a tojást, a hagymákat, és pépesítsd.

Sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a mustárt, a krémsajtot és a fűszerpaprikát. Keverd jól össze. Akkor az igazi, ha krémes, és a vajhoz hasonló az állaga. Aprítógép hiányában botmixert is használhatsz a pürésítéshez. A kész tepertőkrémet rögtön kenheted. Még finomabb azonban, ha néhány órára hűtőbe teszed, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezt is szeretjük