Omlós temesvári sertésborda

Hazai klasszikus

A temesvári sertésbordát jó eséllyel senkinek sem kell bemutatni, igazi magyaros egytálétel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egytálételek óriási előnye, hogy a körettel nem kell bíbelődni, ettől függetlenül valamilyen rejtélyes oknál fogva ehhez az ételhez a legtöbb háztartásban nokedlit is készítenek, biztos, ami biztos alapon.

Ha szeretsz tunkolni, a szósz alapanyagainak mennyiségét akár meg is duplázhatod, akkor bőven lesz miből.

Temesvári sertésborda

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 50 dkg zöldbab
  • 15 dkg szalonna
  • 5 dkg pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3,5 dkg tejföl
  • 2 dkg liszt
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A húsokat verd ki, mosd meg, majd sózd és borsozd, valamint forgasd meg lisztben. A szalonnát kockázd fel, kezdd el pirítani egy serpenyőben, és ha már alkalmas rá, a zsírján hirtelen pirítsd meg a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd le őket egy tűzálló tál aljába. A serpenyőben dinszteld meg a hagymát, törd mellé a fokhagymát, majd vedd el a tűzről, és keverd hozzájuk a pirospaprikát és a zöldbabot is.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt az egészet öntsd fel 2-3 dl vízzel, és hagyd párolódni. A tejfölt keverd el a liszttel, majd a zöldbabos levet habard be vele. Ezután öntsd az egészet a húsokra, és nagyjából tíz percre dugd a sütőbe. A tetejére paprika- vagy paradicsomszeleteket rakhatsz díszítésnek.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

A hazai az igazi

A magyar konyha remekeivel kevés nemzet konyhája versenyezhet. Ha nem hiszed, járj utána képgalériánkban!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

oldalas lead
  • fokhagyma
  • sertéssült

Sörben sült oldalas

betyaros leves lead
  • paprika
  • szalonna

Bakonyi betyárleves

krumpli paprikas lead
  • krumpli
  • kolbász

Paprikás krumpli

Ezt is szeretjük