Omlós temesvári sertésborda
A temesvári sertésbordát jó eséllyel senkinek sem kell bemutatni, igazi magyaros egytálétel.
Az egytálételek óriási előnye, hogy a körettel nem kell bíbelődni, ettől függetlenül valamilyen rejtélyes oknál fogva ehhez az ételhez a legtöbb háztartásban nokedlit is készítenek, biztos, ami biztos alapon.


Ha szeretsz tunkolni, a szósz alapanyagainak mennyiségét akár meg is duplázhatod, akkor bőven lesz miből.
Temesvári sertésborda
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 50 dkg zöldbab
- 15 dkg szalonna
- 5 dkg pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 3,5 dkg tejföl
- 2 dkg liszt
- 1 nagy fej hagyma
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A húsokat verd ki, mosd meg, majd sózd és borsozd, valamint forgasd meg lisztben. A szalonnát kockázd fel, kezdd el pirítani egy serpenyőben, és ha már alkalmas rá, a zsírján hirtelen pirítsd meg a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd le őket egy tűzálló tál aljába. A serpenyőben dinszteld meg a hagymát, törd mellé a fokhagymát, majd vedd el a tűzről, és keverd hozzájuk a pirospaprikát és a zöldbabot is.
Ezt az egészet öntsd fel 2-3 dl vízzel, és hagyd párolódni. A tejfölt keverd el a liszttel, majd a zöldbabos levet habard be vele. Ezután öntsd az egészet a húsokra, és nagyjából tíz percre dugd a sütőbe. A tetejére paprika- vagy paradicsomszeleteket rakhatsz díszítésnek.
A hazai az igazi
A magyar konyha remekeivel kevés nemzet konyhája versenyezhet. Ha nem hiszed, járj utána képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!

- fokhagyma
- sertéssült
Sörben sült oldalas

- paprika
- szalonna
Bakonyi betyárleves

- krumpli
- kolbász