Tejszínes, gombás csirkeragu
Egyszerű fogás, de nagyon finom, tálalhatod rizzsel vagy tésztával is, mindenképpen remek vacsora.
A tejszín krémes íze tökéletesen harmonizál a gombáéval. Készítheted egyszerűen csiperkéből is, de ha a piacon találsz rókagombát, az még jobb.
A csirkemellet vagy combot elkészítheted egyben is, de ha filét veszel, akkor egyszerűbb lesz az elfogyasztása.
Tejszínes-gombás csirkeragu
Hozzávalók:
- 30 dkg csirke- vagy pulykamell
- 10 dkg császárszalonna
- 20 dkg gomba
- 3 dl tejszín
- 2,5 dl tejföl
- 1 közepes vöröshagyma
- só, bors
Vágd apró darabokra a húst, a gombát, a hagymát és a szalonnát. Pirítsd meg a szalonnát egy serpenyőben, majd ennek a zsírján a hagymát. Add hozzá a gombát, és hagyd, hogy levet eresszen, és az el is párologjon. Ekkor dobd rá a húst, és pirítsd fehéredésig.
Adj hozzá egy kis vizet, és párold egy kicsit. Add hozzá a tejszínt, a tejfölt és a fűszereket, és közepes lángon, gyakran kevergetve főzd össze.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- sült csirke
Sült csirke tésztával: zöldborsós, tejszínes mártással az igazi
- spárga
- hús