Tejszínes, gombás csirkeragu
Rókagombával az igazi
Egyszerű fogás, de nagyon finom, tálalhatod rizzsel vagy tésztával is, mindenképpen remek vacsora.

Ez is érdekelhet

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

A ráncokat és a pattanásokat is hatékonyan kezeli: így készíts kurkumaolajat »

Nőies és vagány overallok a nyári kínálatból: a legdivatosabb retró fazonok »

A 42 éves Diane Kruger szuper formában van: hamar visszanyerte a szülés előtti alakját »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszín krémes íze tökéletesen harmonizál a gombáéval. Készítheted egyszerűen csiperkéből is, de ha a piacon találsz rókagombát, az még jobb.

A csirkemellet vagy combot elkészítheted egyben is, de ha filét veszel, akkor egyszerűbb lesz az elfogyasztása.

Tejszínes-gombás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 10 dkg császárszalonna
  • 20 dkg gomba
  • 3 dl tejszín
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 közepes vöröshagyma
  • só, bors

Vágd apró darabokra a húst, a gombát, a hagymát és a szalonnát. Pirítsd meg a szalonnát egy serpenyőben, majd ennek a zsírján a hagymát. Add hozzá a gombát, és hagyd, hogy levet eresszen, és az el is párologjon. Ekkor dobd rá a húst, és pirítsd fehéredésig.

Adj hozzá egy kis vizet, és párold egy kicsit. Add hozzá a tejszínt, a tejfölt és a fűszereket, és közepes lángon, gyakran kevergetve főzd össze.

Ezt is szeretjük