Tejszínes, gombás csirkeragu
Rókagombával az igazi
Egyszerű fogás, de nagyon finom, tálalhatod rizzsel vagy tésztával is, mindenképpen remek vacsora.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejszín krémes íze tökéletesen harmonizál a gombáéval. Készítheted egyszerűen csiperkéből is, de ha a piacon találsz rókagombát, az még jobb.

A csirkemellet vagy combot elkészítheted egyben is, de ha filét veszel, akkor egyszerűbb lesz az elfogyasztása.

Tejszínes-gombás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 10 dkg császárszalonna
  • 20 dkg gomba
  • 3 dl tejszín
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 közepes vöröshagyma
  • só, bors

Vágd apró darabokra a húst, a gombát, a hagymát és a szalonnát. Pirítsd meg a szalonnát egy serpenyőben, majd ennek a zsírján a hagymát. Add hozzá a gombát, és hagyd, hogy levet eresszen, és az el is párologjon. Ekkor dobd rá a húst, és pirítsd fehéredésig.

Adj hozzá egy kis vizet, és párold egy kicsit. Add hozzá a tejszínt, a tejfölt és a fűszereket, és közepes lángon, gyakran kevergetve főzd össze.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük