Nálunk alig ismerik, külföldön elegáns alapanyag: mennyei csicsókakrémleves

Ha szívesen kísérletezel új alapanyagokkal, mindenképp próbáld ki ezt a csodás, selymes csicsókakrémlevest!

Tejszínes csicsókakrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csicsókakrémleves édeskés, selymes fogás, tele van rostokkal, ásványi anyagokkal, B- és C-vitaminnal. A krumplihoz hasonló csicsóka hányattatott sorsú növény: Amerikából érkezett Európába a 17. században, ekkor a francia arisztokraták kedvelt eledele volt, a 20. századra azonban teljesen kiment a divatból. Ma reneszánszát éli, külföldön a legelegánsabb éttermekben szolgálják fel.

Tejszínes csicsókakrémleves

Hozzávalók

  • 50 dkg csicsóka
  • 1 fehérrépa
  • 1 hagyma
  • 1 krumpli
  • 1 l alaplé
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csicsókát és a fehérrépát tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát aprítsd fel, olívaolajon futtasd meg, majd dobd rá a répát és a csicsókát. Kevergetve pirítsd egy-két percig, ezután öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, adj hozzá egy felkockázott krumplit. Erre azért van szükség, hogy selymesebb legyen a leves. Nagyjából húsz perc alatt főzd az egészet puhára. Pürésítsd botmixerrel, vagy turmixgépben, majd öntsd vissza a fazékba. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze.

 

Jól megy hozzá a pirított bacon, a házi kruton, ínyencek pedig dióval és kéksajttal kínálhatják.

Ez az egyik legegészségesebb mártogatós: a csicsóka édeskés íze teszi izgalmassá

A mártogatósok, krémek észrevétlenül lopóztak be a hűtőszekrényünkbe, hogy kiszorítsák a boltban vásárolható készítményeket. És milyen jól tették.

Elolvasom

Kép: letterberry / Getty Images

Ezt is szeretjük