Nálunk alig ismerik, külföldön elegáns alapanyag: mennyei csicsókakrémleves
Ha szívesen kísérletezel új alapanyagokkal, mindenképp próbáld ki ezt a csodás, selymes csicsókakrémlevest!
A csicsókakrémleves édeskés, selymes fogás, tele van rostokkal, ásványi anyagokkal, B- és C-vitaminnal. A krumplihoz hasonló csicsóka hányattatott sorsú növény: Amerikából érkezett Európába a 17. században, ekkor a francia arisztokraták kedvelt eledele volt, a 20. századra azonban teljesen kiment a divatból. Ma reneszánszát éli, külföldön a legelegánsabb éttermekben szolgálják fel.
Tejszínes csicsókakrémleves
Hozzávalók
- 50 dkg csicsóka
- 1 fehérrépa
- 1 hagyma
- 1 krumpli
- 1 l alaplé
- 1 dl tejszín
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csicsókát és a fehérrépát tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát aprítsd fel, olívaolajon futtasd meg, majd dobd rá a répát és a csicsókát. Kevergetve pirítsd egy-két percig, ezután öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, adj hozzá egy felkockázott krumplit. Erre azért van szükség, hogy selymesebb legyen a leves. Nagyjából húsz perc alatt főzd az egészet puhára. Pürésítsd botmixerrel, vagy turmixgépben, majd öntsd vissza a fazékba. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze.
Jól megy hozzá a pirított bacon, a házi kruton, ínyencek pedig dióval és kéksajttal kínálhatják.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Csicsókából egészséges mártogatóst is készíthetsz, amelyet egy vendégség alkalmával nyers zöldséghasábokkal kínálhatsz.
Kép: letterberry / Getty Images
Még több recept