Vastag és laktató palacsinta német recept alapján: a tésztájába tejföl is kerül
Mennyei palacsintát készíthetsz úgy, ha a tésztájába tejfölt is keversz.
Ha a palacsinta tésztájába tejfölt is adagolsz, vastag, kiadós darabokat kapsz, amelyeket utána kedved szerint tölthetsz meg. Készítheted egészen sűrűre, vagy ha vékonyabban szeretnéd, hígíthatod addig szódavízzel, amíg el nem éred a kívánt állagot. A felvert tojáshabnak köszönhetően a palacsinta légies és puha lesz.
Tejfölös palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 1.5 dl szódavíz
- 1 teáskanál cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Egy másik tálban keverd ki a tojássárgákat a liszttel és a cukorral. Hígítsd szódavízzel, majd forgasd hozzá a tojásfehérjéhez.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A sűrű masszát evőkanállal egyengesd el benne, és a megszokott módon süsd ki a palacsintákat. Tálald ízlés szerint túróval, lekvárral, fahéjjal vagy kakaóval.
A palacsinta sós változatban is ellenállhatatlan: zöldségekkel rétegezve tökéletes ebéd.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept