Pufi skót palacsinta vaníliás tésztából: gyümölcsökkel vagy lekvárral mennyei
A skót palacsinta puha és könnyed: készítsd el te is reggelire!
Ami nálunk a húshagyó kedd, az a briteknél a palacsintanap: hamvazószerda előtt még egy utolsó jót lakomáznak édességekből. A skót palacsintát persze nem csak ebből az alkalomból érdemes elkészíteni, hanem bármelyik reggelire vagy vacsorára.
Skót palacsinta
Hozzávalók 15 darabhoz
- 15 dkg liszt
- 3.5 dkg cukor
- 1.5 dl tej
- 1 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 evőkanál olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet, cukrot és a sütőport keverd el egy tálban. Egy másik tálban kézi habverő segítségével keverd össze a tojást a tej felével és a vaníliaaromával. Adagold a tojásos keveréket a liszthez, keverd egyneműre, majd hígítsd a tej másik felével.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A tésztából halmozz evőkanálnyi adagokat az olajba, egymástól távolabb, hogy legyen helyük nőni. Amikor a felszínükön kis buborékok jelennek meg, egy spatula segítségével fordítsd meg, és süsd további fél-egy percig őket. Finom lesz vajjal, juharsziruppal, lekvárral vagy akár ropogósra sült baconnel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A grúzok sajtos-tojásos lepénye is fejedelmi reggeli.
Kép: Stefan Cristian Cioata / Getty Images
Még több recept