Illatos sült csirkecomb tárkonyos joghurtba forgatva: mustár teszi teljessé a pácot
Tárkonyos joghurtba forgatva különlegesen finom csirkecombot süthetsz.
Készítsd el a csirkecombot, ahogy még soha nem próbáltad: tárkonyos joghurtban pácolva! A tárkony hagyományos erdélyi fűszer, amiből már egy kevés is elég ahhoz, hogy különlegessé varázsolja a leveseket vagy akár egy ropogós fasírtgolyót.
Tárkonyos-joghurtos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 3 dl natúr joghurt
- 2 teáskanál tárkony
- 1 hagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál citromlé
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg őket minden oldalukon sóval, borssal. A joghurtot keverd el a tárkonnyal, a reszelt hagymával, a mustárral, a citromlével és az olívaolajjal. Forgasd meg a csirkecombokat ebben a keverékben, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével vedd ki a húsokat a fűszeres joghurtból, és sorakoztasd fel őket egy tepsiben. A visszamaradt keveréket kanalazd a combok tetejére. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben bő egy óra alatt süsd puhára őket.
A natúr joghurt a szaftos indiai kormából sem hiányozhat.
Krémes, indiai csirkeragu, avagy korma: joghurtos pácban puhul a hús
Ha kedveled a fűszeres, illatos indiai konyhát, mindenképp próbáld ki az egyik kedvenc receptjüket, a kormát!
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció