Illatos sült csirkecomb tárkonyos joghurtba forgatva: mustár teszi teljessé a pácot
Tárkonyos joghurtba forgatva különlegesen finom csirkecombot süthetsz.
Készítsd el a csirkecombot, ahogy még soha nem próbáltad: tárkonyos joghurtban pácolva! A tárkony hagyományos erdélyi fűszer, amiből már egy kevés is elég ahhoz, hogy különlegessé varázsolja a leveseket vagy akár egy ropogós fasírtgolyót.
Tárkonyos-joghurtos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 3 dl natúr joghurt
- 2 teáskanál tárkony
- 1 hagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál citromlé
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg őket minden oldalukon sóval, borssal. A joghurtot keverd el a tárkonnyal, a reszelt hagymával, a mustárral, a citromlével és az olívaolajjal. Forgasd meg a csirkecombokat ebben a keverékben, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével vedd ki a húsokat a fűszeres joghurtból, és sorakoztasd fel őket egy tepsiben. A visszamaradt keveréket kanalazd a combok tetejére. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben bő egy óra alatt süsd puhára őket.
A natúr joghurt a szaftos indiai kormából sem hiányozhat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept