Sütőben sült, tárkonyos fasírtgolyók: nem lesz olajszag a lakásban
A tárkonyos fasírtgolyókat sütőben is kisütheted, így nem szívják tele magukat zsiradékkal.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A sütőben sült, tárkonyos fasírtgolyókkal lehetetlen mellélőni. Az intenzív ízű tárkonyt érdemes sokféle leveshez, húshoz adni, mert már egy kevés mennyiség is feldobja. Pulykából készítve a legfinomabb, de sertésből is jól működik.
Sütőben sült, tárkonyos fasírtgolyók
Hozzávalók 15 darabhoz
- 50 dkg darált hús
- 3 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kis hagyma
- 1 evőkanál tárkony
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A zsemlemorzsát locsold meg két evőkanál vízzel, és keverd jól össze, hogy felvegye a nedvességet. Add hozzá a húst. Sózd, borsozd, fűszerezd tárkonnyal, reszeld hozzá a hagymát, a fokhagymát és a sajtot, és jól keverd össze. Pihentesd a masszát húsz percet, hogy az ízei összeérjenek.
A pihentetési idő után készíts belőle gombócokat, és helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg a tetejüket kevés olajjal, és told 180 fokos sütőbe 30-35 percre.
A tárkony a melengető gombakrémlevest is remekül feldobja.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept