Sütőben sült, tárkonyos fasírtgolyók: nem lesz olajszag a lakásban

A tárkonyos fasírtgolyókat sütőben is kisütheted, így nem szívják tele magukat zsiradékkal.

tarkonyos fasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sütőben sült, tárkonyos fasírtgolyókkal lehetetlen mellélőni. Az intenzív ízű tárkonyt érdemes sokféle leveshez, húshoz adni, mert már egy kevés mennyiség is feldobja. Pulykából készítve a legfinomabb, de sertésből is jól működik.

Sütőben sült, tárkonyos fasírtgolyók

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 50 dkg darált hús
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kis hagyma
  • 1 evőkanál tárkony
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlemorzsát locsold meg két evőkanál vízzel, és keverd jól össze, hogy felvegye a nedvességet. Add hozzá a húst. Sózd, borsozd, fűszerezd tárkonnyal, reszeld hozzá a hagymát, a fokhagymát és a sajtot, és jól keverd össze. Pihentesd a masszát húsz percet, hogy az ízei összeérjenek.

A pihentetési idő után készíts belőle gombócokat, és helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg a tetejüket kevés olajjal, és told 180 fokos sütőbe 30-35 percre.

A tárkony a melengető gombakrémlevest is remekül feldobja.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük