Mediterrán saláta sok petrezselyemmel és bulgurral: tökéletes a grillezett húsokhoz
A tabulé egyszerű, egészséges saláta, tele van friss zöldségekkel és sok petrezselyemmel.
A tabulé az egyik legismertebb közel-keleti étel, igazi frissítő fogás. Nagyon gazdag lassan felszívódó rostokban, így hosszú időre eltelít. A bulgurt főzni nem, csak forrázni kell. Gazdagíthatod még uborkával és mentával is. Krumpli helyett kínáld sültek, halak mellé, de akár önmagában is kiadós.

Tabulé recept
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg bulgur
- 3 csokor petrezselyem
- 3 db paradicsom
- 1 csokor újhagyma
- 1 db citrom
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A bulgurt rakd egy tálba, és önts rá annyi forró vizet, hogy jól ellepje. Fedd le, és pihentesd körülbelül 20-25 percig. Ha már teljesen puha, szűrd le. Az újhagymát aprítsd fel, a paradicsomot vágd kis kockákra, a petrezselymet pedig jó apróra. Keverd a zöldségeket a bulgurhoz, locsold meg a citrom frissen facsart levével és az olívaolajjal. Ízlés szerint szórj rá sót és borsot. Tedd legalább egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
