Mediterrán saláta sok petrezselyemmel és bulgurral: tökéletes a grillezett húsokhoz
A tabulé egyszerű, egészséges saláta, tele van friss zöldségekkel és sok petrezselyemmel.

A tabulé az egyik legismertebb közel-keleti étel, igazi frissítő fogás. Nagyon gazdag lassan felszívódó rostokban, így hosszú időre eltelít. A bulgurt főzni nem, csak forrázni kell. Gazdagíthatod még uborkával és mentával is. Krumpli helyett kínáld sültek, halak mellé, de akár önmagában is kiadós.
Tabulé recept
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg bulgur
- 3 csokor petrezselyem
- 3 db paradicsom
- 1 csokor újhagyma
- 1 db citrom
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A bulgurt rakd egy tálba, és önts rá annyi forró vizet, hogy jól ellepje. Fedd le, és pihentesd körülbelül 20-25 percig. Ha már teljesen puha, szűrd le. Az újhagymát aprítsd fel, a paradicsomot vágd kis kockákra, a petrezselymet pedig jó apróra. Keverd a zöldségeket a bulgurhoz, locsold meg a citrom frissen facsart levével és az olívaolajjal. Ízlés szerint szórj rá sót és borsot. Tedd legalább egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.


Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció