Extra ropogós csirkefelsőcomb szezámmaggal: így lesz igazán fényes a bőre

A szezámmagos csirkecomb máza ragacsos, fűszeres, a bőre pedig ropogósra pirul a sütőben.

Szezámmagos csirkecombok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennek a fényes, szezámmagos csirkemellnek tényleg lehetetlen ellenállni! A pácba kerül méz, mustár és fűszerek, miközben az egésszel alig van negyedóra valódi munka. A csirkefelsőcomb omlós, szaftos, és több rajta a hús, mint az alsó részén, így tepsiben sütéshez különösen ideális.

Szezámmagos csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkefelsőcomb
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • színes bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és színes borssal. Egy tálkában keverd el a mézet a mustárral, az olajjal, a sűrített paradicsommal, a füstölt paprikával és a fokhagymaporral. Kend meg a combokat ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.

 

A pácolási idő leteltével a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket szórd meg szezámmaggal, takard le a tepsit alufóliával, és told a sütőbe. Egy óra elteltével, amikor a hús már omlósra sült, vedd le a fóliát a tetejéről, és 10-15 perc alatt pirítsd meg a bőrét.

Török szezámmagos perec, avagy simit: jó ropogósan az igazi

A törökök híres kenyérfélesége hasonlít a bagelhez. A finomságot magában szokás fogyasztani egy kis sajttal, de szendvics is készülhet belőle.

Elolvasom

Kép: gbh007 / Getty Images

Ezt is szeretjük