Fokhagymás, vajas sült csirkecomb: ezt érdemes leszopogatni a csontról

Egy tepsi omlós, ropogós csirkecomb mindig jól jön ebédre. A vajtól és a fokhagymától csak finomabb lesz.

vajas-fokhagymas-csirkeszarny

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fokhagymás-vajas csirkecombra is igaz, hogy sokszor a legegyszerűbb fogások a legjobbak. A hozzávalókhoz könnyen, olcsón hozzájutsz, a citrom és a fokhagyma jól harmonizálnak egymással. A vajnak köszönhetően jó szaftos, a bőre pedig ropogós lesz. Ha kicsit tartasz a csontos húsoktól, ennek akkor is adj egy esélyt!

Fokhagymás, vajas sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkecomb
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, a forgónál vágd ketté, mosd meg, majd papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet. Ízlés szerint sózd be. A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a borssal és a zúzott fokhagymával. Kend be vele jól a húst, és lefedve pácold legalább egy-két órát. 

A csirkecombokat rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, majd öntsd rájuk a maradék vajat, tedd melléjük a karikákra vágott citromot, szórd meg petrezselyemmel, és locsolj alájuk kevés vizet. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 40 perc alatt. Vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 
Az egytepsis csirkecomb praktikus, hisz a hússal együtt a köret is elkészül. 

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük