Szaftos szegedi gulyás savanyú káposztával: mindjárt dupla adagban készítsd

A szegedi gulyás nagyon hasonlít a székelykáposztához, csak egy plusz hozzávaló kerül még bele.

Szegedi gulyás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sertéshúsból és savanyú káposztából készülő szegedi gulyás olyan, mint egy jóféle székelykáposzta, csak tejszínes habarás sűríti be. Zsírral készítve az igazi, így nem számít könnyű fogásnak, azonban az íze mindenért kárpótol. Elmaradhatatlan mellőle a friss, ropogós kenyér.

Szegedi gulyás

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 75 dkg sertéscomb
  • 6 babérlevél
  • 5 dl tejszín
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 1.5 teáskanál őrölt kömény
  • 1 nagy hagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • t teáskanál Cayenne-bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és a felolvasztott zsíron párold üvegesre. Add hozzá a felkockázott húst, szórd meg sóval és borssal, és pirítsd meg. Húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, add hozzá a babérlevelet, az őrölt köményt és a Cayenne-borsot, és kezdd el főzni. Fél óra múlva jöhet mellé a lecsöpögtetett, ízlés szerint átmosott savanyú káposzta. Pótold rajta a vizet, hogy a káposztát is ellepje, és sózd és borsozd utána egy kicsit. Főzd további fél órát, amíg a hús teljesen megpuhul. Amikor készen van, a tejszínt keverd el a liszttel, és ezzel sűrítsd be a szegedi gulyást.

 

Sütőben ropogósra pirítva is csodás lesz a káposzta.

Pirosra sült káposztaszeletek: mutatjuk, hogyan fűszerezd

A zsenge, édeskés káposzta tökéletes alapanyag, bármit is készíts belőle, sütőben, fűszerekkel sütve mennyei köret lesz.

Elolvasom

Kép: ALLEKO / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük