A klasszikus farsangi szalagos fánk receptje
Ha farsang, akkor szalagos fánk! A hagyományos édesség frissen a legjobb, házi lekvárral kenve.
A frissen sült fánknál kevés jobb dolog van, akkor a legfinomabb, amikor picit megolvad a tetején a porcukor, és úgy kened rá a házi lekvárt.
Ha gondolod, reszelt almát vagy egy kis frissen kapart vaníliát is rejthetsz a tésztába, úgy még finomabb lesz!
Szalagos fánk
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1 csomag friss élesztő
- 2 dl langyos tej
- 1 csapott evőkanálnyi cukor
- 5 dkg vaj
- 5 tojás sárgája
- csipet só
- olaj
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
Első lépésként futtasd fel az élesztőt: morzsold egy bögrébe, add hozzá a cukrot, öntsd fel a langyos tejjel, majd tedd meleg helyre - a legjobb, ha a sütőt 50 fokra állítod, ott szépen felfut majd -, és várd, hogy felfusson. A lisztet mérd ki egy másik tálba, a tojásokat válaszd ketté, a fehérjékre most nem lesz szükséged.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha felfutott az élesztő, add a liszthez, a vajat megolvasztva szintén öntsd erre, add hozzájuk a csipet sót és az öt tojássárgáját is. Dagaszd homogén masszává az egészet, majd laza szövetű konyharuhával takard le, és meleg helyen keleszd 45-60 percig.
Amikor megkelt, lisztezett felületen nyújtsd ujjnyi vastagra a tésztát, és négy-hat centi átmérőjű köröket szaggass belőle. A maradék tésztát újra nyújtsd ki, és folytasd ezt, amíg el nem fogy.
Mindegyik kiszaggatott fánk közepére nyomj egy lyukat. Egy alkalmas serpenyőben forrósíts olajat, és három-négy darabonként süsd ki benne a fánkokat, nagyjából két-három percet kell lyukas oldallal lefelé az olajban tölteniük, ezután fordítsd meg őket, és süsd további egy-két percig, aztán szedd ki papírtörlőre az elkészült darabokat. Ha mind kész van, halmozd egy szép tálra, mindenki örömére.
A legfinomabb farsangi falatok egy rakáson
Ha a fánk már kész, de még sütnél valamit, adunk néhány ellenállhatatlan ötletet!
OLVASD EL EZT IS!
- vanília
- túró
Vaníliás krémtúró házi változatban
- tészta
- olívaolaj
Paleo lepény liszt és cukor nélkül
- tojás
- liszt