4 szaftos, magyaros pörkölt
Elő a lábossal és a fakanállal! Négy igazán pikáns és laktató pörkölttel kedveskedünk neked, hogy mind a tíz ujjad megnyalhasd utána.

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
Májpörkölt
Hozzávalók:
- 40 dkg sertés- vagy libamáj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- pirospaprika
- só
Mosd meg a májat, csöpögtesd le, és vágd apró darabokra.
A megtisztított és apróra vágott hagymát párold üvegesre az olajon, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát. Tedd bele a májat, majd tedd vissza a tűzre, és gyorsan pirítsd át.
Annyi vizet adj hozzá, hogy ellepje, és lassú tűzön főzd készre. Csak ezután sózd, különben a máj megkeseredik.
Paradicsomos pulykapörkölt
Hozzávalók:
- 75 dkg pulykacomb
- 6 dl zöldséges húsleves
- 3 kis paradicsom
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg vajbab
- 1 kis fej hagyma
- 1 csomag leveszöldség
- 1 szál babérlevél
- 6 szem bors
- 1,5 dl fehérbor
A húst vágd 3 cm-es kockákra, a megtisztított hagymát vágd félbe, a leveszöldséget tisztítsd és mosd meg. A zöldségeket, a hagymát, a babérlevelet, a borsszemeket és a húst főzd lassú tűzön körülbelül 1 órán át. Közben forrázd le a paradicsomokat, húzd le a héjukat, negyedeld fel, távolítsd el a magokat, és a paradicsomhúst vágd egyenlő részekre. A megtisztított vajbabot forró, sós vízben főzd puhára, majd hideg vízzel öblítsd le, és csepegtesd le. A húst vedd ki a fazékból. A lisztet süsd a vajon aranybarnára, öntsd bele a bort, végül öntsd fel a húslevessel. Főzd 10 percig lassú tűzön, kevergetve, és ízlés szerint sózd, borsozd. Add hozzá a húst, a vajbabot, a zöldségeket, a babérlevelet, a borsszemeket és a paradicsomot is, majd jól melegítsd át. Rizzsel tálald.
Fartőpörkölt
Hozzávalók:
- 1 marhafartő
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 nagy fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál házi paprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 babérlevél
- 0,5 dl száraz vörösbor
- só
A megtisztított húst darabold fel. Olvaszd ki a felszeletelt szalonna zsírját, majd pirítsd rajta aranysárgára az apróra vágott hagymát. Forgasd bele a felkockázott húst, sózd, és időnként kevergetve saját levében pörköld. Mikor zsírjára sült, szórd rá a pirospaprikát. Tedd bele a babérlevelet, és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, párold félpuhára. Önts hozzá egy kis bort, karikázd bele a paprikát és a paradicsomot, majd tedd bele a zúzott fokhagymát is, és főzd készre.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Karfiolpörkölt
Hozzávalók:
- 80 dkg karfiol
- 1 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál paprika
- 3 evőkanál olaj
- só
A megtisztított karfiolt szedd rózsáira, és főzd félpuhára. Pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, majd szórd rá a pirospaprikát. Tedd rá a hagymára a félig főtt karfiolt, és sózd meg. Engedd fel vízzel, és a levét időnként pótolva főzd körülbelül 30 percig.
OLVASD EL EZT IS!

- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje

- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje

- répa
- marha