4 szaftos, magyaros pörkölt
Elő a lábossal és a fakanállal! Négy igazán pikáns és laktató pörkölttel kedveskedünk neked, hogy mind a tíz ujjad megnyalhasd utána.
Májpörkölt
Hozzávalók:
- 40 dkg sertés- vagy libamáj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- pirospaprika
- só
Mosd meg a májat, csöpögtesd le, és vágd apró darabokra.
A megtisztított és apróra vágott hagymát párold üvegesre az olajon, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát. Tedd bele a májat, majd tedd vissza a tűzre, és gyorsan pirítsd át.
Annyi vizet adj hozzá, hogy ellepje, és lassú tűzön főzd készre. Csak ezután sózd, különben a máj megkeseredik.
Paradicsomos pulykapörkölt
Hozzávalók:
- 75 dkg pulykacomb
- 6 dl zöldséges húsleves
- 3 kis paradicsom
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg vajbab
- 1 kis fej hagyma
- 1 csomag leveszöldség
- 1 szál babérlevél
- 6 szem bors
- 1,5 dl fehérbor
A húst vágd 3 cm-es kockákra, a megtisztított hagymát vágd félbe, a leveszöldséget tisztítsd és mosd meg. A zöldségeket, a hagymát, a babérlevelet, a borsszemeket és a húst főzd lassú tűzön körülbelül 1 órán át. Közben forrázd le a paradicsomokat, húzd le a héjukat, negyedeld fel, távolítsd el a magokat, és a paradicsomhúst vágd egyenlő részekre. A megtisztított vajbabot forró, sós vízben főzd puhára, majd hideg vízzel öblítsd le, és csepegtesd le. A húst vedd ki a fazékból. A lisztet süsd a vajon aranybarnára, öntsd bele a bort, végül öntsd fel a húslevessel. Főzd 10 percig lassú tűzön, kevergetve, és ízlés szerint sózd, borsozd. Add hozzá a húst, a vajbabot, a zöldségeket, a babérlevelet, a borsszemeket és a paradicsomot is, majd jól melegítsd át. Rizzsel tálald.
Fartőpörkölt
Hozzávalók:
- 1 marhafartő
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 nagy fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál házi paprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 babérlevél
- 0,5 dl száraz vörösbor
- só
A megtisztított húst darabold fel. Olvaszd ki a felszeletelt szalonna zsírját, majd pirítsd rajta aranysárgára az apróra vágott hagymát. Forgasd bele a felkockázott húst, sózd, és időnként kevergetve saját levében pörköld. Mikor zsírjára sült, szórd rá a pirospaprikát. Tedd bele a babérlevelet, és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, párold félpuhára. Önts hozzá egy kis bort, karikázd bele a paprikát és a paradicsomot, majd tedd bele a zúzott fokhagymát is, és főzd készre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Karfiolpörkölt
Hozzávalók:
- 80 dkg karfiol
- 1 nagy fej hagyma
- 2 evőkanál paprika
- 3 evőkanál olaj
- só
A megtisztított karfiolt szedd rózsáira, és főzd félpuhára. Pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, majd szórd rá a pirospaprikát. Tedd rá a hagymára a félig főtt karfiolt, és sózd meg. Engedd fel vízzel, és a levét időnként pótolva főzd körülbelül 30 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha