4 szaftos, magyaros pörkölt
Elő a lábossal és a fakanállal! Négy igazán pikáns és laktató pörkölttel kedveskedünk neked, hogy mind a tíz ujjad megnyalhasd utána.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Májpörkölt

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés- vagy libamáj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • pirospaprika

Mosd meg a májat, csöpögtesd le, és vágd apró darabokra.

A megtisztított és apróra vágott hagymát párold üvegesre az olajon, húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát. Tedd bele a májat, majd tedd vissza a tűzre, és gyorsan pirítsd át.

Annyi vizet adj hozzá, hogy ellepje, és lassú tűzön főzd készre. Csak ezután sózd, különben a máj megkeseredik.

Paradicsomos pulykapörkölt

Hozzávalók:

  • 75 dkg pulykacomb
  • 6 dl zöldséges húsleves
  • 3 kis paradicsom
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg vajbab
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 csomag leveszöldség
  • 1 szál babérlevél
  • 6 szem bors
  • 1,5 dl fehérbor

A húst vágd 3 cm-es kockákra, a megtisztított hagymát vágd félbe, a leveszöldséget tisztítsd és mosd meg. A zöldségeket, a hagymát, a babérlevelet, a borsszemeket és a húst főzd lassú tűzön körülbelül 1 órán át. Közben forrázd le a paradicsomokat, húzd le a héjukat, negyedeld fel, távolítsd el a magokat, és a paradicsomhúst vágd egyenlő részekre. A megtisztított vajbabot forró, sós vízben főzd puhára, majd hideg vízzel öblítsd le, és csepegtesd le. A húst vedd ki a fazékból. A lisztet süsd a vajon aranybarnára, öntsd bele a bort, végül öntsd fel a húslevessel. Főzd 10 percig lassú tűzön, kevergetve, és ízlés szerint sózd, borsozd. Add hozzá a húst, a vajbabot, a zöldségeket, a babérlevelet, a borsszemeket és a paradicsomot is, majd jól melegítsd át. Rizzsel tálald.

Fartőpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 marhafartő
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 nagy fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál házi paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 babérlevél
  • 0,5 dl száraz vörösbor

A megtisztított húst darabold fel. Olvaszd ki a felszeletelt szalonna zsírját, majd pirítsd rajta aranysárgára az apróra vágott hagymát. Forgasd bele a felkockázott húst, sózd, és időnként kevergetve saját levében pörköld. Mikor zsírjára sült, szórd rá a pirospaprikát. Tedd bele a babérlevelet, és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, párold félpuhára. Önts hozzá egy kis bort, karikázd bele a paprikát és a paradicsomot, majd tedd bele a zúzott fokhagymát is, és főzd készre.

Karfiolpörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg karfiol
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál paprika
  • 3 evőkanál olaj

A megtisztított karfiolt szedd rózsáira, és főzd félpuhára. Pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, majd szórd rá a pirospaprikát. Tedd rá a hagymára a félig főtt karfiolt, és sózd meg. Engedd fel vízzel, és a levét időnként pótolva főzd körülbelül 30 percig.

Ezt is szeretjük