4 finom, szaftos pörkölt
Tökéletes vasárnapi ebéd lehet egy szaftos pörkölt nokedlivel. Biztos mindenki örül majd neki, ráadásul elkészíteni sem olyan nehéz, mint ahogy a legtöbben képzelik.
Currys sertéspörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg sovány sertéscomb
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál curry
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- őrölt bors
- zöldpaprika
- száraz vörösbor
- 1 dl étolaj
- só
A hagymát aprítsd fel, majd olajon párold üvegesre, rakd hozzá a felkockázott húst, és kevergetve, saját levében enyhén pörköld meg.
Keverd hozzá a pirospaprikát. Engedd fel vízzel, majd tedd hozzá a köményt, a curryt, sózd és borsozd meg. Lassú tűzön főzd félpuhára. Szükség szerint tegyél bele vizet. Tedd bele a felvágott zöldpaprikát, a vörösbort és a zúzott fokhagymát, és főzd készre.
Szívpörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
-
40 dkg sertésszív
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika
-
1 zöldpaprika
-
1 paradicsom
-
3 evőkanál olaj
-
só
-
törött bors ízlés szerint
A forró olajon pirítsd meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva keverd bele a pirospaprikát, és azonnal önts rá 2 evőkanálnyi vizet. Tedd bele a vékony csíkokra vágott szívet, és pár percig kevergetve pirítsd meg. Önts rá 3-4 dl vizet, majd párold egészen puhára. A párolás végén tedd bele a felszeletelt paprikát és a paradicsomot, és párold meg azokat is.
Rókagombás őzpörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg őzhús
- 25 dkg rókagomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint só
- őrölt borókabogyó vagy őrölt bors
- tárkony
- olaj
A felcsíkozott füstölt szalonnát olvaszd meg, majd a zsírján a vöröshagymát pirítsd aranysárgára. Add hozzá a felkockázott őzhúst, és lassú tűz felett gondosan párold meg félig. Ízesítsd fűszerekkel, és add hozzá a megmosott és csíkokra szeletelt rókagombát. Főzd puhára mindkettőt, majd add hozzá a tejfölt, melegítsd össze, és kész.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Harcsapörkölt
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 1 kg harcsahús
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 zöldpaprika
- 3 paradicsom
- pirospaprika
- só
- olaj
A kifilézett és megnyúzott harcsahúst kockázd fel körülbelül 2x2 cm-es darabokra. A meghámozott vöröshagymát vágd apróra. A kicsumázott zöldpaprikákat és a meghámozott paradicsomokat ugyancsak kockázd fel. Vegyél egy széles edényt, amiben a halhús elfér, és nem nagyon törik el. Hevítsd fel az olajat, és párold üvegesre a hagymát, törd bele a fokhagymát, majd a tűzről lehúzva keverd el benne a pirospaprikát. Öntsd fel 2-3 evőkanálnyi hideg vízzel, majd a tűzhelyre visszatéve süsd zsírjára, addig, amíg a víz elpárolog, és csak a zsír marad a paprikás hagymán.
Ekkor tedd bele a halhúst, forgasd át, sózd meg, majd add hozzá a zöldpaprikát és a paradicsomot is. Fedő nélkül főzd közepes tűzön, csak annyira kevergetve, hogy ne égjen le. Ha a hal megfőtt, tálalhatod. Legjobb kísérője a tejfölözött és pirított füstöltszalonna-kockákkal is gazdagon megszórt túrós csusza.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka