4 finom, szaftos pörkölt

Tökéletes vasárnapi ebéd lehet egy szaftos pörkölt nokedlivel. Biztos mindenki örül majd neki, ráadásul elkészíteni sem olyan nehéz, mint ahogy a legtöbben képzelik.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Currys sertéspörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg sovány sertéscomb
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál curry
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • zöldpaprika
  • száraz vörösbor
  • 1 dl étolaj

A hagymát aprítsd fel, majd olajon párold üvegesre, rakd hozzá a felkockázott húst, és kevergetve, saját levében enyhén pörköld meg.

Keverd hozzá a pirospaprikát. Engedd fel vízzel, majd tedd hozzá a köményt, a curryt, sózd és borsozd meg. Lassú tűzön főzd félpuhára. Szükség szerint tegyél bele vizet. Tedd bele a felvágott zöldpaprikát, a vörösbort és a zúzott fokhagymát, és főzd készre.

Szívpörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg sertésszív
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál piros fűszerpaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • törött bors ízlés szerint

A forró olajon pirítsd meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva keverd bele a pirospaprikát, és azonnal önts rá 2 evőkanálnyi vizet. Tedd bele a vékony csíkokra vágott szívet, és pár percig kevergetve pirítsd meg. Önts rá 3-4 dl vizet, majd párold egészen puhára. A párolás végén tedd bele a felszeletelt paprikát és a paradicsomot, és párold meg azokat is.

Rókagombás őzpörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg őzhús
  • 25 dkg rókagomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • ízlés szerint só
  • őrölt borókabogyó vagy őrölt bors
  • tárkony
  • olaj

A felcsíkozott füstölt szalonnát olvaszd meg, majd a zsírján a vöröshagymát pirítsd aranysárgára. Add hozzá a felkockázott őzhúst, és lassú tűz felett gondosan párold meg félig. Ízesítsd fűszerekkel, és add hozzá a megmosott és csíkokra szeletelt rókagombát. Főzd puhára mindkettőt, majd add hozzá a tejfölt, melegítsd össze, és kész.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Harcsapörkölt

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 1 kg harcsahús
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 3 paradicsom
  • pirospaprika
  • olaj

A kifilézett és megnyúzott harcsahúst kockázd fel körülbelül 2x2 cm-es darabokra. A meghámozott vöröshagymát vágd apróra. A kicsumázott zöldpaprikákat és a meghámozott paradicsomokat ugyancsak kockázd fel. Vegyél egy széles edényt, amiben a halhús elfér, és nem nagyon törik el. Hevítsd fel az olajat, és párold üvegesre a hagymát, törd bele a fokhagymát, majd a tűzről lehúzva keverd el benne a pirospaprikát. Öntsd fel 2-3 evőkanálnyi hideg vízzel, majd a tűzhelyre visszatéve süsd zsírjára, addig, amíg a víz elpárolog, és csak a zsír marad a paprikás hagymán.

Ekkor tedd bele a halhúst, forgasd át, sózd meg, majd add hozzá a zöldpaprikát és a paradicsomot is. Fedő nélkül főzd közepes tűzön, csak annyira kevergetve, hogy ne égjen le. Ha a hal megfőtt, tálalhatod. Legjobb kísérője a tejfölözött és pirított füstöltszalonna-kockákkal is gazdagon megszórt túrós csusza.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük