Szaftos lecsó sütőben sütve: füstölt szalonnás alappal készítsd
Különlegesen finom lecsót tehetsz az asztalra, ha fazék helyett sütőben készíted.
Lecsó nem csak fazékban készülhet: a sütőben puhult változat is nagyon finom lesz. Használj hozzá füstölt szalonnás alapot. Ha van otthon római tálad, érdemes abban sütni, de egyszerű tepsiben vagy jénai tálban is tökéletes lesz.
Sütőben sült lecsó
Hozzávalók
- 1 kg paprika
- 50 dkg paradicsom
- 25 dkg hagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 pár virsli
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- 1-2 hegyes erős paprika
Elkészítés:
A paprikát és a paradicsomot tisztítsd meg és szeleteld fel. A szalonnát vágd kockákra, és olvaszd ki a zsírját. A virslit karikázd fel. A kiolvasztott szalonnazsíron futtasd meg a hagymát, majd húzd le a tűzről, és keverd el először a pirospaprikával, utána a paprikával és a paradicsommal. Forgasd össze, hogy a füstös szalonnazsír jól átjárja, és kanalazd egy tepsibe vagy római tálba. Ha szereted csípősen, erős paprikát is karikázz mellé. Szórd meg sóval és borssal, és letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva, amikor a zöldségek már szinte teljesen megpuhultak, forgasd hozzá a felkarikázott virslit, és így süsd további 15 percet.
A lecsót számtalan módon készítheted: krémes rizottó is válhat belőle.
Tartalmas, francia lecsós rizottó: így lesz igazán krémes
Elképesztően laktató és finom ez a zöldséges rizottó, valódi ízbomba, amit csak szeretni lehet.
ElolvasomKép: arfo / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció