20 perc alatt kész! Isteni epres desszert, sütés nélkül

A hirtelen jött melegben a legjobb, ha nem bajlódsz a forró sütővel, csak összedobsz valami könnyűt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütés nélkül készülő desszertek nagy előnye, hogy általában percek alatt összedobhatod őket, aztán a hűtő elvégzi a többi munkát, és a megfelelő idő elteltével neked már nincs más dolgod, mint élvezni az ízeket.

Amennyiben nem kapsz Graham-kekszet, el is készítheted otthon, vagy helyettesítheted más, hasonló jellegű verzióval, de érdemes kicsit utánajárnod, mert ezzel az igazi.

Sütés nélküli epres desszert

Hozzávalók:

  • 70 dkg eper
  • 24 Graham-keksz
  • 7 dl tejszín
  • 5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 4 dkg porcukor
  • 1 rúd vaníla

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

Az epreket mosd át alaposan, pár szebbet tegyél félre, azok kerüljenek majd a kész süti tetejére, a többit pedig vágd vékony szeletekre.

Hat deci tejszínt verj kemény habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és kapard bele a vaníliát. Egy kisebb méretű tepsi aljába kenj egy réteget a tejszínből, majd tégy rá hat darab kekszet, azokra egy újabb réteg tejszínt, valamint pár szelet epret - ügyelj arra, hogy minden rétegre jusson majd, ennek megfelelően oszd el -, és ezt ismételd addig, amíg a kekszek el nem fogynak. Ha mindezzel megvagy, oszlasd el a tetején a maradék tejszínt, helyezd el rajta a legszebb, egyben hagyott epreket, és már kész is van a sütid.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kimaradt még a csoki és egy deci tejszín, ezek felhasználása opcionális, de mindenképp érdemes kipróbálnod. A tejszínt melegítsd addig, amíg forrni nem kezd, reszeld bele a csokoládét, vedd le a tűzről, hagyd állni pár percig, majd addig kevergesd, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ha ez megtörtént, nincs más dolgod, mint egy kanállal végigcsorgatni a kész édességen.

Ha egyáltalán nincs kedved a tűzhely közelébe se menni, akkor az is elég, ha a kész sütire csak ráreszeled az étcsokit, ilyen formában is nagyon finom lesz. Miután mindennel végeztél, tedd legalább négy órára a hűtőbe az epres finomságot, utána már fogyaszthatod.

Mennyei finomságok sütés nélkül

Ha édességre vágysz, de nem akarsz sokat szöszmötölni a konyhában, válassz olyat, melyet nem kell sütni!

7 sütésmentes desszert nyárra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük