Ínyenc sült, töltött cékla: eszedbe sem jutna így elkészíteni
Ez a könnyed fogás jó bizonyíték arra, hogy a szuper egészséges cékla nagyon változatosan és ízletesen elkészíthető.

toltott-cekla
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen muszáj felturbózni az immunrendszert, ebben pedig a cékla és a gránátalma is nagy segítségünkre lehet. Finomak és egészségesek külön-külön, hát még együtt, ráadásul alacsony a kalóriatartalmuk. Így a töltött céklát érdemes akkor is bevetni, ha épp a kilókkal küzdesz. Sokkal ízletesebb lesz a cékla, ha nem főzöd, hanem a sütőben puhul meg. Sajtok közül választhatsz hozzá trappistát, edamit vagy ementálit is. 

Sült, töltött cékla

Hozzávalók:

  • 6 db cékla
  • 10 dkg sajt
  • 2 db gránátalma
  • 1 db alma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A céklát pucold meg, mosd meg, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg sóval és borssal összekevert olívaolajjal. Told 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd puhára körülbelül 30-40 perc alatt. Amikor kicsit hűl, vágd le a tetejét, és egy teáskanállal szedd ki a belsejét. A sajtot reszeld le, az almát darabold fel, keverd össze a cékla kivájt, kis darabokra vágott belsejével és a gránátalma magjával. Ezzel töltsd meg a céklát, majd szórd meg petrezselyemmel. Hidegen és melegen is tálalhatod. 
Készíts még több ízletes, izgalmas fogást céklából! Szilvaszószban pácolva hihetetlenül finom lesz. 

Ezt is szeretjük