A legomlósabb fokhagymás sült oldalas: egyszerű fűszerezéssel készül, mégis mennyei
A fokhagymás sült oldalas titka a kevés fűszer és a viszonylag alacsony hőmérsékleten történő, jó hosszú sütési idő.
A fokhagymás sült oldalas akkor az igazi, ha a hús olyan puha, hogy szinte magától leválik a csontról. Tökéletes valamilyen körettel vagy főzelék tetejére feltétnek. A tepsit jól kend ki sütés előtt sertészsírral, így lesz finom szaftja.
Fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertésoldalas
- 2 evőkanál sertészsír
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál füstölt paprika
- bors
Elkészítés:
Az egészben hagyott hús minden oldalát dörzsöld be alaposan a sóval és a fűszerekkel. Kenj ki egy tepsit zsírral, fektesd rá az oldalast. Takard le alufóliával, és told 130 fokos sütőbe öt órára. Félidőben fordítsd meg a húst, és néha locsolgasd is meg a szaftjával.
Öt óra elteltével tekerd fel a hőmérsékletet 200 fokra. Vedd le az alufóliát a tepsiről, és negyedóra alatt piríts kérget az oldalasra. Miután kivetted a sütőből, pihentesd tíz percig, és utána könnyedén szeleteld.
Ha kicsit rafináltabb fűszerezéshez van kedved, készítsd el az oldalast barbecue-szószos mázzal!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept