Így lesznek a legfinomabbak a sült csirkeszárnyak: süsd őket cserépedényben!

Cserépedényben vagy római tálban sütve minden húsétel finomabb lesz.

Cserépedényben sült csirkeszárnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha még nincs otthon cserépedényed vagy római tálad, érdemes beszerezni egyet, ugyanis sokkal finomabb az ezekben sült hús és zöldség, mint amelyet sima tepsire pakolnak. A csirkeszárnyakat először tedd a sütőbe szűk fél órára, majd kend meg a páccal, és ezzel süsd készre. Chiliből annyit használj, amennyire szereted az erőset: mindig nézd meg azt is, hogy milyen típussal dolgozol, mivel van, amiből már egy egészen kevés is tüzessé teszi az ételt.

Cserépedényben sült csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl ketchup
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tedd egy tálba. Szórd meg őket pirospaprikával, sóval és borssal, locsold meg olajjal, gyúrd össze, és tedd félre egy órára. Ezután pakold őket a cserépedénybe vagy római tálba, és a fedővel letakarva told 200 fokos sütőbe. Közben a ketchupöt keverd el a zúzott fokhagymával, és a chilivel. 25 perc elteltével vedd ki a tálat a sütőből, forgasd össze a húsokat a ketchupös keverékkel, és told vissza a sütőbe további 20 percre.

Ropogós bőrű, egészben sült csirke kétféle körettel: a májas töltelék sem hiányozhat

Ez után a fogás után mindenki megnyalja mind a tíz ujját: a ropogós bőrű egész csirkét vele sült krumplival és tejszínes kelbimbóval ajánljuk.

Elolvasom

Kép: Elena Noviello / Getty Images

Ezt is szeretjük