A legfinomabb mézes, csípős csirkeszárnyak: az utolsó falatig leszopogatod a csontról
A mézes, csípős csirkeszárnyhoz a pácot könnyen elkészítheted otthon. Jó, ha egy kicsit pihenteted sütés előtt.
A csirke bizonyos részeit, így a szárnyat is akkor tudod az utolsó falatig elfogyasztani, ha nem késsel-villával próbálkozol, hanem bátran a kezedbe veszed. Ezt az isteni mézes-csípős pácban érlelt, ragacsos változatot biztos, hogy nem is fogod tudni abbahagyni. Az őrölt chilit nagyon óvatosan adagold a páchoz, mert már kevés is igazán csípőssé tudja tenni.
Mézes, csípős csirkeszárnyak receptje
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 2 evőkanál méz
- 2 dl ketchup
- 1 teáskanál citromlé
- 1 késhegynyi őrölt chili
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, és vágd ketté. Egy tálban keverd össze a mézet, a ketchupot, a citromlevet, a chilit, a sót és a borsot, kend be ezzel a masszával a csirkeszárnyakat. A hűtőben pihentesd legalább egy órát, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
Közben a sütőt kapcsold be 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, erre fektesd a csirkeszárnyakat. Fedd le alufóliával, és süsd őket bő fél órát, majd vedd le a fóliát, és további negyedóra alatt süsd a húsdarabokat ropogósra.
Nem csak húst készíthetsz ezzel a módszerrel: a karfiol is nagyon finom mézes-chilis szószban.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció