Ropogósra sült csirkecombok gombás szaftban: sokféle fűszer kerül a pácba
A gombás szaftban sült csirkecomb legfinomabb része a ropogósra pirult bőre, a lelke pedig a pác, amiben kisütés előtt pihen.
Készítsd el a ropogós sült csirkecombokat gombás szaftban! Úgy az igazi, ha a hús alá fehérbort öntesz. A gombák mennyisége elkészítés előtt többnek tűnik majd, a sütőben azonban összeesnek, és levet eresztenek.
Sült csirkecomb gombás szaftban
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg gomba
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1.5 dl fehérbor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg sóval. Az olajat keverd el a fokhagymaporral, a pirospaprikával, a rozmaringgal és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
Közben a gombát szeleteld fel. Egyengesd el egy tepsiben, szórd meg kevés sóval és borssal. A gombaszeletek közé tedd a húsokat, öntsd fel az egészet fehérborral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A sütési idő végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd a bőrét ropogósra pirulni.
A gombát akár a sült csirkecomb bőre alá is rejtheted.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept