Ropogósra sült csirkecombok gombás szaftban: sokféle fűszer kerül a pácba

A gombás szaftban sült csirkecomb legfinomabb része a ropogósra pirult bőre, a lelke pedig a pác, amiben kisütés előtt pihen.

Sült csirkecomb gombás szaftban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készítsd el a ropogós sült csirkecombokat gombás szaftban! Úgy az igazi, ha a hús alá fehérbort öntesz. A gombák mennyisége elkészítés előtt többnek tűnik majd, a sütőben azonban összeesnek, és levet eresztenek.

Sült csirkecomb gombás szaftban

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg gomba
  • 4 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 dl fehérbor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg sóval. Az olajat keverd el a fokhagymaporral, a pirospaprikával, a rozmaringgal és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.

 

Közben a gombát szeleteld fel. Egyengesd el egy tepsiben, szórd meg kevés sóval és borssal. A gombaszeletek közé tedd a húsokat, öntsd fel az egészet fehérborral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A sütési idő végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd a bőrét ropogósra pirulni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük