Spenótos, hagymás krumplis röszti: a sütőben is jó ropogósra sül
A röszti különleges köret, ami egy egyszerű főfogást is fejedelmivé tesz. A hagyma és a spenót is jó ízt ad neki.
Bár a tócsnit is gyakran emlegetik rösztiként, a két fogás nem ugyanaz. Előbbi nyers, utóbbi főtt krumpliból készül. A rösztit akár mirelit formában is megvásárolhatod, de a házi sokkal finomabb, ráadásul maradék főtt krumplit is használhatsz hozzá. Jó adag friss salátával, tejföllel, sajttal megbolondítva önálló fogás is lehet.
Spenótos, hagymás röszti
Hozzávalók
- 15 dkg spenót
- 70 dkg krumpli
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A krumplit főzd meg héjában sós vízben, majd pucold meg, és durva reszelőn reszeld le, vagy vágd kisebb kockákra. Egy serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele az aprított hagymát, majd dinszteld meg. Add hozzá a spenótot, és párold pár percig, majd rakd a krumplihoz. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Tedd hozzá a tojást, és gyúrd össze. Amennyiben szükséges, kevés lisztet is szórj hozzá.
A krumplis masszából formázz kis gombócokat, majd lapítsd a tenyereddel tallér alakúra. Ha egyforma rösztiket készítenél, pogácsaszaggatóval ki is szúrhatod. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt.
A tócsnit is érdemes néha más formában elkészíteni, édesburgonyával is kóstold meg!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció