Spenótos, hagymás krumplis röszti: a sütőben is jó ropogósra sül
A röszti különleges köret, ami egy egyszerű főfogást is fejedelmivé tesz. A hagyma és a spenót is jó ízt ad neki.

spenotos-roszti
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a tócsnit is gyakran emlegetik rösztiként, a két fogás nem ugyanaz. Előbbi nyers, utóbbi főtt krumpliból készül. A rösztit akár mirelit formában is megvásárolhatod, de a házi sokkal finomabb, ráadásul maradék főtt krumplit is használhatsz hozzá. Jó adag friss salátával, tejföllel, sajttal megbolondítva önálló fogás is lehet. 

Spenótos, hagymás röszti

Hozzávalók:

  • 15 dkg spenót
  • 70 dkg krumpli
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg héjában sós vízben, majd pucold meg, és durva reszelőn reszeld le, vagy vágd kisebb kockákra. Egy serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele az aprított hagymát, majd dinszteld meg. Add hozzá a spenótot, és párold pár percig, majd rakd a krumplihoz. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Tedd hozzá a tojást, és gyúrd össze. Amennyiben szükséges, kevés lisztet is szórj hozzá. 

A krumplis masszából formázz kis gombócokat, majd lapítsd a tenyereddel tallér alakúra. Ha egyforma rösztiket készítenél, pogácsaszaggatóval ki is szúrhatod. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. 
A tócsnit is érdemes néha más formában elkészíteni, édesburgonyával is kóstold meg! 

Ezt is szeretjük