
Könnyű, mégis laktató bulgursaláta spárgával: a közel-keleti tabbouleh így nagyon finom
A tabbouleh, vagyis a közel-keleti bulgursaláta spárgával és zöldborsóval készítve nemcsak laktató, hanem egészséges is.


A tabbouleh egy, a Közel-Keleten jó ismert bulgursaláta, amelyet tetszésed szerinti zöldségekkel ízesíthetsz, így nagyon jól megy hozzá a spárga és a zöldborsó is. A lényeg a friss zöldfűszerekben rejlik: semmiképp ne spórold ki belőle a mentát és a koriandert.
Spárgás tabbouleh
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg zöld spárga
- 10 dkg zöldborsó
- 8 dkg bulgur
- 2 szál újhagyma
- 2 evőkanál menta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb paradicsom
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál korianderzöld
- só
- bors
Elkészítés:
A bulgurt tedd egy kisebb lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, sózd meg, és tíz perc alatt kis lángon főzd puhára. Ha kész, szűrd le. Közben készítsd elő a spárgát: a végeit vágd le, a szárát szeleteld fel, és dobd forró sós vízbe. A konyhapultra készíts elő egy nagy tál jéghideg vizet. Két perc főzés után halászd ki a spárgát a forró vízből, és tedd át a hidegbe. Így marad ropogós. A főzővizében néhány perc alatt főzd a borsót is puhára, majd szűrd le. A mentát és a koriandert aprítsd fel, a paradicsomot vágd kockákra, az újhagymát karikákra. A hagymát, a zöldségeket és a zöldfűszereket keverd el az időközben kifőtt bulgurral, locsold meg olívaolajjal és citromlével, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és jól behűtve tálald.
A bulgurhoz hasonló, de kisebb szemű gabona a kuszkusz, amiből nagyon finom édességet is készíthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció