Így készül a legfinomabb sertéspörkölt

Pörköltet évszaktól függetlenül, bármikor készíthetsz, a fűszeres ragu mindig jólesik.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szürke télben igazi felüdülés a forró, fűszeres étel, amivel egy kicsit a nyári bográcsolásokat is megidézheted.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor tégy bele egy kis erős paprikát, ha pedig pikánsabbra szeretnéd, pár csepp vörösbor sem tesz rosszat neki.

Sertéspörköltrecept

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka vagy -comb
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy tv paprika
  • 2 paradicsom
  • só, frissen őrölt bors
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg alaposan, és vágd egységes méretű - nagyjából 1,5x1,5 centis - kockákra, aztán tedd egy kicsit félre. A szalonnát is darabold fel, majd a hagymát is. Egy mély serpenyőben vagy egy közepes lábasban olvaszd zsírjára a szalonnát, add hozzá a zsiradékot, majd fonnyaszd meg a hagymát.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Amikor szép üveges, add hozzá a húst a köménnyel együtt, keverj rajta párat, majd add hozzá a pirospaprikát, ügyelve, hogy le ne égjen. Sózd és borsozd kedvedre, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, de az se baj, ha nem teljesen merülnek el a húsdarabok.

Ezután darabold fel a tv paprikát és a paradicsomot, és add a többiekhez. Hagyd, hogy együtt szépen megfőjenek. Amikor már kezd puhulni a hús, a fokhagymákat darabold fel, és keverd az ételhez. Mielőtt leveszed a tűzről, még kóstold meg, és utólag sózd, borsozd, ha szükséges, ezután már tálalhatod is.

Fűszerek a legjobb formájukban

Tudod, hogy melyik fűszert mikor érdemes a fazékba dobnod? Most adunk néhány ötletet, hogy igazán ízletesek legyenek az ételeid.

7 fűszer, ami akkor adja ki az ízét, ha a jó időben adod az ételhez

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük