A serpenyőben készült pizza receptje
Pizzát nemcsak tepsiben készíthetsz. Próbáld ki a villámgyors, mennyei változatot!
Ha nincs otthon sütőd, vagy nem szeretnéd egyáltalán bekapcsolni, és egyébként sincs szükséged egy egész tepsi pizzára, akkor ez bizony a te recepted!
Ez csak a legegyszerűbb tésztarecept, variáld finom, illatos zöldfűszerekkel, borssal vagy bármivel, amit szeretsz, és úgy gondolod, hogy passzol hozzá!
Serpenyős pizza
Hozzávalók:
- 65 dkg liszt
- 3 dl víz
- 1 fél csomag friss élesztő
- ízlés szerint só
- ízlés szerint cukor
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Ha sütőben készíted, ha serpenyőben, egy dologban biztos lehetsz: a pizzatésztát keleszteni kell, ez alól nem bújhatsz ki. Azonban ennél a receptnél kihagyhatod az élesztő külön felfuttatását, csak egy erősebb robotgépre lesz szükséged. Az összetevőket keverd össze egy tálban, néhányszor dolgozd át alaposan a robotgéppel, majd egy konyharuhával lefedve tedd félre kelni. Körülbelül 3/4 óra múlva lesz alkalmas a tészta a további felhasználásra.
Készíts belőle négy kisebb gombócot, majd az elsőt nyújtsd akkorára, hogy egy normál serpenyőbe beleférjen. Gyújts az edény alá, fedd le, és ha kellőképp felforrósodott, tedd bele a tésztát, körülbelül három-négy perc alatt megpirul az egyik fele, ekkor fordítsd át, tedd rá a feltétet, fedd le, várj ugyanannyi időt, mint amennyi a másik oldalának kellett, és már kész is van a pizzád. A megmaradt gombócokat a hűtőben pár napig tárolhatod, így bármikor összedobhatsz egy gyors pizzát, vagy ha többen fogyasztjátok, akkor az elsőt követően a többit is ugyanilyen módszerrel megsütheted.
Tésztafélék Olaszországból
A szép nagy csizma teljes területén tésztaszakértők élnek, ennek megfelelően temérdek variációjuk van arra, hogy hogyan készítsék az ilyen ételeket, ezekből mazsoláztunk.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- paradicsom
Szárított paradicsom otthon készítve
- bazsalikom
- csirkemell
Ropogós csirkefalatok fűszeres bundában
- kenyér
- tészta