A serpenyőben készült pizza receptje

A leggyorsabb verzió

Pizzát nemcsak tepsiben készíthetsz. Próbáld ki a villámgyors, mennyei változatot!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs otthon sütőd, vagy nem szeretnéd egyáltalán bekapcsolni, és egyébként sincs szükséged egy egész tepsi pizzára, akkor ez bizony a te recepted!

Ez csak a legegyszerűbb tésztarecept, variáld finom, illatos zöldfűszerekkel, borssal vagy bármivel, amit szeretsz, és úgy gondolod, hogy passzol hozzá!

Serpenyős pizza

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 3 dl víz
  • 1 fél csomag friss élesztő
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Ha sütőben készíted, ha serpenyőben, egy dologban biztos lehetsz: a pizzatésztát keleszteni kell, ez alól nem bújhatsz ki. Azonban ennél a receptnél kihagyhatod az élesztő külön felfuttatását, csak egy erősebb robotgépre lesz szükséged. Az összetevőket keverd össze egy tálban, néhányszor dolgozd át alaposan a robotgéppel, majd egy konyharuhával lefedve tedd félre kelni. Körülbelül 3/4 óra múlva lesz alkalmas a tészta a további felhasználásra.

Készíts belőle négy kisebb gombócot, majd az elsőt nyújtsd akkorára, hogy egy normál serpenyőbe beleférjen. Gyújts az edény alá, fedd le, és ha kellőképp felforrósodott, tedd bele a tésztát, körülbelül három-négy perc alatt megpirul az egyik fele, ekkor fordítsd át, tedd rá a feltétet, fedd le, várj ugyanannyi időt, mint amennyi a másik oldalának kellett, és már kész is van a pizzád. A megmaradt gombócokat a hűtőben pár napig tárolhatod, így bármikor összedobhatsz egy gyors pizzát, vagy ha többen fogyasztjátok, akkor az elsőt követően a többit is ugyanilyen módszerrel megsütheted.

Tésztafélék Olaszországból

A szép nagy csizma teljes területén tésztaszakértők élnek, ennek megfelelően temérdek variációjuk van arra, hogy hogyan készítsék az ilyen ételeket, ezekből mazsoláztunk.

A legfinomabb olasz tészták

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük