Serpenyőben sült fűszeres, sörös csirkecombok: így lesz a hús igazán puha
A serpenyős, sörös csirkecomb bőre ropogós, a húsa belül pedig fantasztikusan omlós.
Serpenyőben sütve is nagyon finom a csirkecomb, különösen, ha előtte egy órát fűszeres pácban tartod. Egy kis alkohol, például sör igazán jót tesz neki. Gyerekeknek is nyugodtan adhatod, mivel az alkohol főzés közben elpárolog.
Serpenyős, sörös csirkecombok
Hozzávalók 3 személyre
- 6 csirkefelsőcomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl világos sör
- 1 evőkanál sültcsirke-fűszersó
- 1 hagyma
- 1 teáskanál vaj
- 1 ág rozmaring
- 0.5 teáskanál mustár
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Ha a pácolási idő letelt, egy serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat. Tedd mellé az egészben hagyott fokhagymagerezdeket és a rozmaringot, majd helyezd el mellettük a fűszeres csirkecombokat, és oldalanként két-három perc alatt piríts rájuk kérget. Közben a hagymát reszeld le, vagy pépesítsd késes aprítógépben. Kanalazd egy kis tálba, öntsd fel sörrel, add hozzá a fűszersót, a mustárt, és alaposan keverd össze. A serpenyőből, a piruló csirkecombok mellől halászd ki a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket, majd öntsd mellé a hagymás, sörös szószt, és 40 perc alatt kis lángon, fedő alatt főzd össze az egészet. A főzés utolsó néhány percében szórd meg aprított petrezselyemmel.
Sörrel rengeteg ételféleséget készíthetsz: tudtad, hogy például a belga fánk sem képzelhető el nélküle?
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció