Serpenyőben sült fűszeres, sörös csirkecombok: így lesz a hús igazán puha
A serpenyős, sörös csirkecomb bőre ropogós, a húsa belül pedig fantasztikusan omlós.

serpenyos soros csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Serpenyőben sütve is nagyon finom a csirkecomb, különösen, ha előtte egy órát fűszeres pácban tartod. Egy kis alkohol, például sör igazán jót tesz neki. Gyerekeknek is nyugodtan adhatod, mivel az alkohol főzés közben elpárolog.

Serpenyős, sörös csirkecombok

Hozzávalók 3 személyre

  • 6 csirkefelsőcomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl világos sör
  • 1 evőkanál sültcsirke-fűszersó
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 ág rozmaring
  • 0.5 teáskanál mustár
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Ha a pácolási idő letelt, egy serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat. Tedd mellé az egészben hagyott fokhagymagerezdeket és a rozmaringot, majd helyezd el mellettük a fűszeres csirkecombokat, és oldalanként két-három perc alatt piríts rájuk kérget. Közben a hagymát reszeld le, vagy pépesítsd késes aprítógépben. Kanalazd egy kis tálba, öntsd fel sörrel, add hozzá a fűszersót, a mustárt, és alaposan keverd össze. A serpenyőből, a piruló csirkecombok mellől halászd ki a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket, majd öntsd mellé a hagymás, sörös szószt, és 40 perc alatt kis lángon, fedő alatt főzd össze az egészet. A főzés utolsó néhány percében szórd meg aprított petrezselyemmel.

Sörrel rengeteg ételféleséget készíthetsz: tudtad, hogy például a belga fánk sem képzelhető el nélküle?

Ezt is szeretjük