Serpenyőben sült fűszeres, sörös csirkecombok: így lesz a hús igazán puha

A serpenyős, sörös csirkecomb bőre ropogós, a húsa belül pedig fantasztikusan omlós.

serpenyos soros csirkecomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

Serpenyőben sütve is nagyon finom a csirkecomb, különösen, ha előtte egy órát fűszeres pácban tartod. Egy kis alkohol, például sör igazán jót tesz neki. Gyerekeknek is nyugodtan adhatod, mivel az alkohol főzés közben elpárolog.

Serpenyős, sörös csirkecombok

Hozzávalók 3 személyre

  • 6 csirkefelsőcomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl világos sör
  • 1 evőkanál sültcsirke-fűszersó
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 ág rozmaring
  • 0.5 teáskanál mustár
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Ha a pácolási idő letelt, egy serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat. Tedd mellé az egészben hagyott fokhagymagerezdeket és a rozmaringot, majd helyezd el mellettük a fűszeres csirkecombokat, és oldalanként két-három perc alatt piríts rájuk kérget. Közben a hagymát reszeld le, vagy pépesítsd késes aprítógépben. Kanalazd egy kis tálba, öntsd fel sörrel, add hozzá a fűszersót, a mustárt, és alaposan keverd össze. A serpenyőből, a piruló csirkecombok mellől halászd ki a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket, majd öntsd mellé a hagymás, sörös szószt, és 40 perc alatt kis lángon, fedő alatt főzd össze az egészet. A főzés utolsó néhány percében szórd meg aprított petrezselyemmel.

Sörrel rengeteg ételféleséget készíthetsz: tudtad, hogy például a belga fánk sem képzelhető el nélküle?

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük