Szuperkönnyű, serpenyős csirke krumplival sütve: omlós, szaftos, ropogós
Nincs vele macera, egy edényben összedobhatod az ízletes csirkét és a krumplit.

Szuperkönnyű, serpenyős csirke krumplival sütve: omlós, szaftos, ropogós
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

Nadrágkosztüm, nemcsak különleges alkalmakra: ilyen nőies lehetsz benne tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sepenyőben is finom omlós és ropogós csirkecombokat süthetsz. Bolondítsd meg a húst házi fűszerkeverékkel! Ha van időd, pácold legalább fél óráig, de akár rögtön sütheted is. Szaladós hétköznapokon is bátran bevetheted, de hétvégi családi étkezésekkor is sikert arathatsz vele. 

Serpenyős csirke krumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirke felsőcomb
  • 1 kg kisebb krumpli
  • 2 teáskanál só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg. Keverd össze az olajat, a rozmaringot, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát, majd kend be vele alaposan a húst. Nyúlj be óvatosan a bőr alá is. Ha tudod, pihentesd legalább fél óráig, de pácolhatod egy éjszakán át is. 
 

A krumpli héját alaposan dörzsöld meg, a nagyobb darabokat vágd több részre. Hevíts kevés olajat egy serpenyőben, majd rakd bele a csirkecombokat, és forgatva pirítsd öt percig. Tedd hozzá a krumplit, öntsd fel kevés vízzel, és fedő alatt párold körülbelül 40 percig. Ha már majdnem teljesen puha a hús, vedd le a fedőt, hogy a leve elpárologjon. 

Ezt is szeretjük