Vajpuha karajszeletek sajttal sütve: így marad a hús igazán szaftos
Isteni finomak lesznek a sült karajszeletek, ha a tetejükre kis sajtot is olvasztasz.
Vajpuha sertéskarajt készíthetsz reszelt sajttal a tetején ezzel a módszerrel. A lényeg, hogy a hús mindkét oldalára piríts először kérget, utána tedd a tepsibe, így nem illannak el sütés közben az értékes nedvei. A karaj nagyon változatosan készíthető el, így akár egészben sütve vagy kirántva sem fog csalódást okozni.
Sajttal sült karaj
Hozzávalók
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 szelet sertéskaraj
- 4 szelet bacon
- 1.5 evőkanál mustár
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki. Dörzsöld be őket sóval és borssal, forgasd össze olajjal, és tedd be a hűtőbe pihenni egy-két órát.
A bacont közben kockázd fel, és kevés olajon süsd ropogósra. A kész pörcöket szűrőlapáttal szedd ki, de a serpenyőt ne mosd el.
A pácolási idő végén a baconről visszamaradt zsiradékon piríts kérget a hússzeletek mindkét oldalára, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Kend meg a tetejüket mustárral, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 45 percre. Tálaláskor szórd meg a tetejét a baconkockákkal.
Baconból önmagában is nagyon finom ropogtatnivalót süthetsz.
Szuper ropogós karamellizált bacon: egyszerre édes és sós feltét
Sütőben is lehet ropogós bacont készíteni, ráadásul még finomabb lesz, ha cukorral és fűszerekkel pirítod.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció