Egytepsis fokhagymás karaj krumplival sütve: megúszós, mégis fenséges

Még jobb lesz az egészben sült fokhagymás karaj, ha a köretnek való krumplival együtt sütöd.

fokhagymas krumplis karaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egészben sütöd a fokhagymás karajt, alig lesz vele munka, a végeredmény mégis szaftos és omlós lesz. Mielőtt a tepsibe rakod, piríts kérget az oldalára, hogy sütés közben az ízek el ne illanjanak belőle. Ha krumplit is pakolsz mellé, az átveszi a hús ízét, és sokkal finomabb lesz, mint külön sütve.

Egészben sült fokhagymás karaj krumplival

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg egész karaj
  • 50 dkg krumpli
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj + a zöldségekhez
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a mustárral és a rozmaringgal. Az egészben hagyott karajt dörzsöld be sóval és borssal, majd kend le a mustáros, fokhagymás páccal. Pihentesd a hűtőben legalább néhány órát, vagy még jobb, ha egy egész éjszakát.

A krumplit és a répát hámozd meg, szeleteld fel, és egyengesd el egy tepsiben. Szórd meg őket sóval és borssal, és forgasd össze egy kevés olajjal.

A pácolási idő leteltével egy forró serpenyőben piríts kérget a hús minden oldalára, majd emeld át a tepsibe a répa és a krumpli mellé vagy a tetejükre. Önts alá egy kevés vizet, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe másfél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús és a krumpli megpirulhasson.

Hús nélkül is süthetsz krumplit a sütőben: ezzel a módszerrel lesz a legfinomabb.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük