
Vajpuha karajszeletek sajttal sütve: így marad a hús igazán szaftos
Isteni finomak lesznek a sült karajszeletek, ha a tetejükre kis sajtot is olvasztasz.


Vajpuha sertéskarajt készíthetsz reszelt sajttal a tetején ezzel a módszerrel. A lényeg, hogy a hús mindkét oldalára piríts először kérget, utána tedd a tepsibe, így nem illannak el sütés közben az értékes nedvei. A karaj nagyon változatosan készíthető el, így akár egészben sütve vagy kirántva sem fog csalódást okozni.
Sajttal sült karaj
Hozzávalók
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 szelet sertéskaraj
- 4 szelet bacon
- 1.5 evőkanál mustár
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki. Dörzsöld be őket sóval és borssal, forgasd össze olajjal, és tedd be a hűtőbe pihenni egy-két órát.
A bacont közben kockázd fel, és kevés olajon süsd ropogósra. A kész pörcöket szűrőlapáttal szedd ki, de a serpenyőt ne mosd el.
A pácolási idő végén a baconről visszamaradt zsiradékon piríts kérget a hússzeletek mindkét oldalára, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Kend meg a tetejüket mustárral, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 45 percre. Tálaláskor szórd meg a tetejét a baconkockákkal.
Baconból önmagában is nagyon finom ropogtatnivalót süthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept