Így lesz tökéletes a rántott karaj: a bundája ropogós, a hús belül vajpuha
A hagyományos hétvégi rántott karaj ezzel a módszerrel valóban tökéletes lesz.
A szombati vagy vasárnapi ebéd fénypontja lehet a ropogós rántott karaj, ha odafigyeléssel készíted. Érdemes még reggel nekifogni, hogy a húsnak legyen ideje besózva pihenni a hűtőben.
A tökéletes rántott karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 65 dkg karaj (4-6 szelet)
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 3 tojás
- 1 l olaj
- só
Elkészítés:
A karajt, ha szükséges, szabadítsd meg a hártyáitól, és szeleteld fel. Nyugodtan vágd akár két centi vastag szeletekre is, és így klopfold vékonyra. Ha ezt teszed, tökéletesen fellazítod a rostokat, és finom puha lesz a hús. A vastag, sötétebb szélét éles késsel kicsit vagdosd be, hogy sütés közben ne ugorjon össze. A hússzeleteket sózd be, és pihentesd legalább négy órát, utána a megszokott módon panírozd be először lisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyiben úszkálhatnak a húsok. Amikor az olaj már elég forró, tegyél bele egy vagy két szeletet, amennyi kényelmesen elfér benne, és három perc alatt süsd ki. A karaj sütésének egyik szabálya a gyorsaság, így marad szaftos. Félidőben fordítsd meg a húst, hogy egyenletesen piruljon. Ha már szép színe van, szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg.
Ha kicsit csavarnál a megszokott ízeken, brokkolival és sajttal is megtöltheted a rántott karajt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept