Sajtos krokett

Laktató köret

Köretnek és ropogtatnivalónak is remek választás egy kis krokett, mártogathatod, de önmagában, egy finom sült mellé is kiváló.

A krokettben benne van minden, amiért egy köretet vagy ropogtatnivalót szeretni lehet: ropog, belül puha, változatosan fűszerezhető, és bármilyen mártogatós jól áll neki.

Dobd fel a sajt mellett magvakkal, zöldségekkel, keleti fűszerekkel, biztosan finom lesz!

Sajtos krokett

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2-3 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, és enyhén sós vízben főzd őket puhára. Ha elkészültek, várj egy kicsit, amíg kihűlnek, majd egy krumplinyomóval törd őket minél apróbbra, mintha krumplipürét készítenél.

Ha ezzel megvagy, üsd bele a tojásokat, öntsd hozzá a tejet, vágj bele petrezselymet, szórd bele a sajtot, borsozd - és ha kell, sózd - meg, majd a lisztet lassan adagolva gyúrd jól formálható masszává. Ezután már nincs más dolgod, csak egy kis zsemlemorzsában megforgatni és bő olajban kisütni.

Ínycsiklandó sültek a remek köret mellé

Ha a köret fix, már csak a főételt kell kitalálni, ebben segítünk képgalériánkban.

Ínycsiklandó sültek

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

krumpli lead
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Így készül a házi röszti

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük