Sajtos krokett
Köretnek és ropogtatnivalónak is remek választás egy kis krokett, mártogathatod, de önmagában, egy finom sült mellé is kiváló.
A krokettben benne van minden, amiért egy köretet vagy ropogtatnivalót szeretni lehet: ropog, belül puha, változatosan fűszerezhető, és bármilyen mártogatós jól áll neki.


Dobd fel a sajt mellett magvakkal, zöldségekkel, keleti fűszerekkel, biztosan finom lesz!
Sajtos krokett
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1 dl tej
- 2 tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- 2-3 dkg liszt
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A krumplikat pucold meg, és enyhén sós vízben főzd őket puhára. Ha elkészültek, várj egy kicsit, amíg kihűlnek, majd egy krumplinyomóval törd őket minél apróbbra, mintha krumplipürét készítenél.
Ha ezzel megvagy, üsd bele a tojásokat, öntsd hozzá a tejet, vágj bele petrezselymet, szórd bele a sajtot, borsozd - és ha kell, sózd - meg, majd a lisztet lassan adagolva gyúrd jól formálható masszává. Ezután már nincs más dolgod, csak egy kis zsemlemorzsában megforgatni és bő olajban kisütni.
Ínycsiklandó sültek a remek köret mellé
Ha a köret fix, már csak a főételt kell kitalálni, ebben segítünk képgalériánkban.
OLVASD EL EZT IS!

- kukorica
- köret
Így készítik az olaszok a polentát

- krumpli
- saláták, zöldséges ételek
Így készül a házi röszti

- tészta
- köret